Onbeschoft gedrag van patiënt: bodycam filmt hoe man medisch materiaal beschadigt en in ziekenwagen plast© South Western Ambulance Service

Onbeschoft gedrag van patiënt: bodycam filmt hoe man medisch materiaal beschadigt en in ziekenwagen plast

Een 58-jarige man uit Londen is veroordeeld tot een celstraf voor zeer onbeschoft gedrag in een ziekenwagen. Toen James Macky vorig jaar na een noodoproep hulp kreeg van enkele ambulanciers, toonde hij geen greintje respect voor het medisch materiaal en het personeel. Zo filmde een bodycam onder meer hoe hij materiaal uit het voertuig gooide en zonder schaamte in de ambulance plaste.

Bron: ITVX

Het voorval dateert van juni vorig jaar, maar de bodycambeelden zijn pas sinds kort vrijgegeven. Macky werd ook veroordeeld voor aanranding. Zo heeft hij tijdens de rit naar het ziekenhuis een vrouwelijke ambulancier seksueel mishandeld. “Dit soort incidenten komen spijtig genoeg steeds vaker voor”, vertelde het slachtoffer. “Niemand hoort schrik te hebben om naar het werk te komen. Gelukkig droeg ik een bodycam die de aanranding in beeld kon brengen en gebruikt werd als bewijsmateriaal.”

Macky kreeg een gevangenisstraf van drie jaar en twee maanden. Hij staat ook levenslang ingeschreven in het register van zedendelinquenten. “Als organisatie zullen we iedereen vervolgen die een van onze mensen mishandelt tijdens hun werk”, klinkt het nog bij de hulpdiensten.

bekijk ook

Bestuurder blokkeert opzettelijk weg van ziekenwagen: “Volstrekt onaanvaardbaar”

Rus heeft geen zin in rit naar psychiatrische instelling en ontsnapt halfnaakt uit ziekenwagen

Russische luchtaanval veroorzaakt explosie op ambulance nabij kinderziekenhuis

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer