CHRISTOPHE KETELS / BELGIAN FREELANCE

"Les yeux de ma mère" van Arno opnieuw beste nummer in Classics 1000 van Radio 1

"Les yeux de ma mère" van Arno is voor het tweede jaar op rij de nummer 1 in de Classics 1000 van Radio 1. Het heengaan van Arno, nu bijna een jaar geleden, en zijn onsterfelijke ode aan zijn moeder, beroeren duidelijk nog altijd veel luisteraars. "Wish you were here" van Pink Floyd en "Martha" van Tom Waits vervolledigen, net als vorig jaar, de top 3.

Twee weken lang stond Radio 1 in het teken van de Classics 1000, de beste klassiekers op muzikaal vlak, gekozen door de luisteraars van de radiozender. Net voor 18 uur werd duidelijk dat "Les yeux de ma mère" van Arno dit jaar de ultieme klassieker is voor de Radio 1-luisteraars. De zanger overleed vorig jaar aan pancreaskanker.

BEKIJK - Arno speelde vorig jaar in januari een Radio 1 Sessie:

Videospeler inladen...

Met "Wish you were here" van Pink Floyd op 2 en "Martha" van Tom Waits op 3 ziet de top 3 er net hetzelfde uit als vorig jaar. The War On Drugs stoten met "Thinking of a place" door naar 4. Nick Cave op 9 met "Into my arms" en Nina Simone op 10 met "Feeling good" zijn nieuwkomers in de Top 10.

De top 10 van de Classics 1000

  1. "Les yeux de ma mère" – Arno
  2. "Wish you were here" – Pink Floyd
  3. "Martha" – Tom Waits
  4. "Thinking of a place" - The War On Drugs
  5. Shine On You Crazy Diamond - Pink Floyd
  6. "A day in the life"– The Beatles
  7. "Bohemian rhapsody" – Queen
  8. "Heroes" – David Bowie
  9. "Into My Arms" - Nick Cave
  10. "Feeling Good" - Nina Simone

Er staan 536 verschillende artiesten in de Radio 1 Classics 1000. Dat zijn er 19 meer dan vorig jaar en 47 meer dan in 2021. De lijst wordt dus alsmaar diverser.

Er is ook veel vernieuwing: in totaal zijn er 254 nieuwe nummers in vergelijking met vorig jaar, waarvan 118 echte nieuwkomers en 136 nummers die ooit al eens de lijst haalden. De hoogste nieuwkomer staat op 480 en is "Going up the country" van Canned Heat. De hoogste re-entry staat op 181 en is "African time" van Luna Twist.
 

Net zoals de vorige jaren zijn The Beatles de vaakst genoteerde uitvoerder met maar liefst 24 nummers. David Bowie heeft 17 noteringen. Fleetwood Mac, Neil Young en The Rolling Stones hebben er elk 13.

Meest gelezen