© fvv

Journalist en schrijver Jan Haerynck overleden

De Vlaamse journalist en auteur Jan Haerynck is vrijdagavond op 58-jarige leeftijd overleden in het UZ Gent aan een acute agressieve infectie, omringd door zijn naaste familie. Dat meldt zijn familie zaterdagavond aan Belga.

debn

Haerynck was onder meer journalist voor enkele Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen zoals De Volkskrant, Humo, Knack en NRC Handelsblad. Daarnaast schreef hij in 2014 ook een boek over één van de meest bekende kunstenaars van het land, Jan Hoet, getiteld ‘De luchtkunstenaar’.

Collega-journalist Thomas Siffer eert Haerynck op sociale media met de volgende woorden: “Jan was een dankbare en onmogelijke vriend. Trouw en ambetant, grappig en vervelend, razend slim en soms o zo dom. Vandaag ben ik oprecht triest voor het verlies van een bijzondere vriend, maar vooral opgelucht omdat het universum hem uit zijn lijdensweg heeft verlost.”

Toch is hij vooral in Nederland niet onbesproken geweest. In de jaren negentig schreef hij in De Volkskrant een artikel over een ontvoering van een Duits meisje dat verzonnen bleek te zijn. Ook werd hij bij Het Parool ontslagen omdat hij een getuigenis van iemand verzonnen had.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER