Fans mogen niet binnen bij zaalshow Erik Van Looy wegens ‘onvoorziene veiligheidsredenen’

Antwerpen -

Slecht nieuws voor enkele fans van Erik Van Looy die zaterdag naar de tournee ‘Verslaafd’ zouden gaan kijken in Play Zuid aan de Vlaamsekaai. Net zoals op vrijdagavond kregen enkele gegadigden de boodschap dat ze omwille van ‘onvoorziene veiligheidsvoorschriften’ de show niet konden bijwonen. Zondag liet Play weten dat het ging om extra voorschriften met betrekking tot de brandveiligheid

debn, emke

Erik Van Looy is volop bezig met zijn tournée Verslaafd. Afgelopen weekend stond hij vrijdag- en zaterdagavond in de zaal van Play Zuid aan de Vlaamsekaai. Maar net zoals vrijdag kreeg ook zaterdag een deel van de tickethouders te horen dat ze de show niet konden bijwonen wegens “onvoorziene veiligheidsvoorschriften”.

“We zijn vrijdag door Play, de exploitant van de zaal, op de hoogte gebracht dat ze de capaciteit van hun zaal, Play Zuid, dienden terug te schroeven. De exacte reden werd niet met ons meegedeeld”, vertelt Pieter Ramboer, CEO van House of Entertainment. “Alle tickethouders zijn persoonlijk gecontacteerd door Play met de mededeling dat ze de show die avond niet konden bijwonen. Als compensatie is er in samenwerking een volledige terugbetaling van hun ticket voorzien alsook een gratis ticket voor de show in Gent of Hasselt.”

Niet iedereen was opgezet met het nieuws omdat ze al onderweg waren, maar over het algemeen hadden de betrokkenen wel begrip voor de situatie volgens Ramboer. “Die persoonlijke aanpak werkt bij de betrokkenen wel geapprecieerd. We blijven ons echter ook bewust van de ongemakken die dit voor sommige mensen heeft meegebracht.”

Zondagmiddag liet Barbara Salomon, persverantwoordelijke van Play Zuid, weten dat het ging om “onvoorziene lastminuteveiligheidsvoorschriften met betrekking tot de brandveiligheid” die vanaf een bepaalde capaciteit zouden gelden. Die werden donderdag gecommuniceerd, waardoor de organisatie snel moest handelen. “Play Zuid zal op korte termijn uiteraard voldoen aan die bijkomende voorschriften. We hebben vrijdag beslist om de capaciteit te verlagen. Dat was volgens ons de beste manier om aan de voorschriften te voldoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer