Frankrijk terug in staakmodus nadat Macron de pensioenwet betonneert

Het omstreden plan van president Macron om de pensioenleeftijd van 62 op te trekken naar 64 zorgt al drie maanden voor groot protest in Frankrijk. Macron hield zijn voet in het zand en de Grondwettelijke Raad keurde de wet goed.

Waarom is dit belangrijk?

Een groot deel van de Franse bevolking is de laatste maanden duidelijk geweest. Werken tot 64 jaar is niet aan de orde. Al maandenlang protesteert de bevolking tegen de pensioenwet. Nu het wettelijk verankerd wordt roepen de vakbonden op tot verdere actie.

In het nieuws: Macron haalt zijn buit binnen. Vanaf 1 september wordt de pensioenleeftijd gradueel verhoogd.

  • Na de aankondiging van le Conseil constitutionnel, de Grondwettelijke Raad, trok de bevolking de straat op. Enkele vuilnisbakken werden in brand gestoken en ook in een politiebureau in Rennes werd brandgesticht.
  • Ook de mogelijkheid om de pensioenkwestie met een referendum te beslechten ging met de goedkeuring van de wet op de schop.
  • Politieke tegenstanders van Macron, uit zo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer