Beresterke Bashir Abdi verbetert zijn Europees record net niet, maar wint wel voor tweede keer de marathon van Rotterdam

Een uitstekende Bashir Abdi (34) heeft voor de tweede maal in zijn carrière de marathon van Rotterdam gewonnen. Dat deed hij in een tijd van 2u03’48’’. Daardoor stelt hij zijn Europees record net niet scherper.

Jens Heylen

Met een Europees record van 2u03’36” zegevierde Bashir Abdi in 2021 al eens in Rotterdam. Onze landgenoot had zondag dan ook als doel om nog straffer te doen. Ook Koen Naert, de Europees kampioen van 2018, hoopte een mooie tijd te lopen om een ticket te bemachtigen voor de Spelen in Parijs. Daarvoor moest hij eindigen onder de 2u08’10”.

Beide heren namen een goede start en nestelden zich meteen in de kopgroep. Voor Naert lag het tempo na goed zes kilometer wel iets te snel, hij kwam terecht in de achtervolging.

Abdi bleef wel consequent in de kopgroep aanwezig, waar er met minder dan 30 kilometer nog twee andere leiders waren: Kiplangat en Wolde. De laatste moest lossen na een versnelling van Abdi, die na 40 kilometer ook Kiplangat achter zich liet.

Kiplangat finishte tweede, Abdi Nageeye, trainingsmakker van Abdi en titelverdediger in Rotterdam, vervolledigde het podium. “Ik ben blij dat mijn titel terug is”, reageert Abdi bij de NOS. Alle opofferingen in de voorbereiding zijn duidelijk voor iets geweest nu.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek