Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout.
Volledig scherm
Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout. © VTM Nieuws

Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout scherp voor energiereus Engie: “Het kan niet dat afvalfactuur naar belastingbetaler zou gaan”

“Engie heeft decennia winst gemaakt met kernregie dus het kan niet dat de afvalfactuur naar de belastingbetaler zou gaan", dat zei Groen-covoorzitter Jeremie Vaneeckhout bij VTM Nieuws over de onderhandelingen tussen de regering en Engie over de maximumfactuur voor de berging van het kernafval. “De vervuiler betaalt”, stelt hij scherp.

61 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    1 jaar geleden
    Groen is de lobby v/d werkende mensen, echt !? Zijn het de werkende mensen die roepen om windmolens, zonnepanelen, slimme tellers, elektrische voertuigen enz., werkelijk !? 🤭
  • Marc Verdonck

    1 jaar geleden
    Denk hij dat Engie dit gaat betalen, slaap rustig verder!
  • Dirk Hofmans

    1 jaar geleden
    Heeft die vent er al eens bij nagedacht dat zij die het meeste hebben er voor gewerkt en belastingen betaald hebben? Dat hij zijn handen uit mijn geldbeugel houdt, er is al genoeg uit gestolen. En ik heb geen BureauTaal van 18000 euro.
  • Lieven Cleymans

    1 jaar geleden
    De groene waanzin heeft dit resultaat, mijnheer Vaneeckhout , en uw partij is daar hoofdoorzaak van.
  • John Stahl

    1 jaar geleden
    Die onderhandelingen, die al een jaar geleden moesten beklonken zijn zullen nooit in het voordeel van de Belgische politici uitdraaien, want zij zijn vragende partij. Jarenlang wanbeleid heeft tot dit spektakel geleid. Maak u maar klaar om nog meer belastingen te betalen. U heeft gekozen voor deze klungels.