In India zijn een veroordeeld oud-parlementslid en zijn broer live op televisie doodgeschoten door belagers die zich voordeden als reporters.
Volledig scherm
In India zijn een veroordeeld oud-parlementslid en zijn broer live op televisie doodgeschoten door belagers die zich voordeden als reporters. © AP

Ex-parlementslid voor oog van camera doodgeschoten in India

In India zijn een veroordeeld oud-parlementslid en zijn broer live op televisie doodgeschoten door belagers die zich voordeden als reporters. De aanval vond plaats toen de twee onder begeleiding van de politie op weg waren naar een ziekenhuis in Prayagraj in de deelstaat Uttar Pradesh.

  1. LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensgevaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”
    LIVE

    LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) niet langer in levensge­vaar na urenlange operatie, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

    Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd en niet langer in levensgevaar. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter zijn. Volg het nieuws op de voet in deze liveblog.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomon­der­bre­kin­gen in heel Oekraïne na Russische bombarde­men­ten op elektrici­teits­cen­tra­les

    Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze ochtend in Kiev aangekomen voor een verrassingsbezoek. Hij wil Kiev zo laten weten dat de Amerikaanse steun en wapenstroom voortduurt, nu Rusland zware bombardementen uitvoert in de noordoostelijke regio Charkiv. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 14 mei terug.