Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerkeer

E403 richting Brugge versperd na zwaar ongeval in Ruddervoorde

E403 richting Brugge versperd na zwaar ongeval in Ruddervoorde
Beeld Mathias Mariën

Door een ernstig ongeval ter hoogte van Ruddervoorde is de E403 richting Brugge afgesloten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Bij de crash raakte volgens de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen een inzittende van een wagen zwaargewond.

Het ongeval deed zich rond 12 uur voor op de E403 in de richting van Brugge. Kort voor de afrit Ruddervoorde kwam het tot een aanrijding tussen twee voertuigen. Beide wagens kwamen uiteindelijk op hun flank tot stilstand op de snelweg. De hulpdiensten snelden ter plaatse om de slachtoffers uit hun benarde positie te bevrijden. Eén van de inzittenden werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar het is nog onduidelijk of er sprake is van levensgevaar.

Twitter bericht wordt geladen...

Het Brugse parket besliste om een verkeersdeskundige ter plaatse te sturen om de precieze omstandigheden van de crash te onderzoeken. Ondertussen blijft de E403 ter hoogte van Ruddervoorde dan ook versperd. Het verkeer richting Brugge moet de snelweg in Torhout verlaten en de calamiteitenomleiding naar de oprit in Ruddervoorde volgen. Verkeer op langere afstand rijdt beter om via Gent.