Christoph De Sutter (links) met burgemeester van Damme Joachim Coens.

Schepen van Damme en collega-wielertoerist zwaargewond bij botsing met motorrijder in Pittem

Bij een botsing met een motorrijder in Pittem is Christoph De Sutter, schepen van Damme, zwaargewond geraakt. De man was samen met andere wielertoeristen gaan fietsen, toen een vrouwelijk lid van de groep tegen een motor reed. Ook zij raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde in de voormiddag op de landelijke Vijfstraat in Pittem. Ongeveer twintig wielertoeristen van WTC Olympia uit Sijsele waren op de terugweg naar hun dorp bij Damme. Twee motorrijders reden in de tegenovergestelde richting en bij het kruisen kwam het tot een botsing.

"De wegkapitein had mooi op tijd geroepen naar de fietsers dat er twee motorrijders aankwamen", vertelt politiecommissaris Luc Verbeure. "De wielertoeristen reden ook met twee naast elkaar, maar toch week een fietsster uit. Ze raakte daarbij een van de twee motorrijders en ze kwam ten val." In haar crash nam ze ook Christophe De Sutter (49) mee, de schepen van Damme die bij de club rijdt.

Beiden ernstig gewond

Wellicht had de vrouw de waarschuwing van de wegkapitein niet gehoord of werd ze verrast door de sterke zijwind. Zowel De Sutter als de 55-jarige vrouw uit Beernem liepen ernstige verwondingen op, maar ze verkeren niet in levensgevaar. Beide wielertoeristen werden afgevoerd naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. 

De motard (55) uit Wevelgem raakte lichtgewond, ook hij werd voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht. De motor belandde uiteindelijk in de gracht en moest worden weggetakeld. 

Meest gelezen