De twee verdachten worden internationaal gezocht.© RR

Antwerps parket nog steeds op zoek naar verdachten van home invasion waarbij meisje werd vastgebonden

Antwerpen -

Politie en parket zijn nog steeds op zoek naar verdachten van een home invasion op 30 augustus 2022 in de Leescorfstraat in Borgerhout. Daarbij werd een 16-jarig meisje overmeesterd en vastgebonden. Het duo pleegde eerder al meerdere home invasions in Europa en één van de verdachten is inmiddels geïdentificeerd.

Alexandro Yaramis

De twee verdachten zouden op dinsdag 30 augustus 2022, omstreeks 12.00 uur, een home invasion gepleegd in de De Leescorfstraat in Borgerhout extra muros, vlak bij Te Boelaerpark. Hierbij werd een 16-jarig slachtoffer overmeesterd en vastgebonden. Iets later wandelden ze vanuit De Leescorfstraat naar tramhalte ‘Borgerhout De Preter’, waar ze tram 9 richting centrum namen. Ze stapten af in premetrostation ‘Antwerpen Opera’ en wandelden via de Franklin Rooseveltplaats en de Van Maerlantstraat naar het Sint-Jansplein en vervolgens naar de Van Kerckhovenstraat, waar ze uit beeld verdwenen. Op het moment van de feiten was het 16-jarige slachtoffer alleen thuis.

Vastgebonden met snoer

De inbrekers dachten vermoedelijk dat er niemand thuis was en begonnen het huis overhoop te halen op zoek naar waardevolle buit. Toen het tienermeisje voetstappen op de trap hoorde, ging de deur open en stond er plots een wildvreemde man voor haar. De man werd boos en dwong haar om mee te gaan naar beneden. “Ze moest op haar buik gaan liggen en toen hebben ze haar vastgebonden met het snoer van de haardroger”, getuigde de moeder van het slachtoffer in het VTM-programma Faroek.

Een van de twee verdachten probeerde het huilende meisje gerust te stellen door over haar rug te wrijven en te zeggen dat hij “een goede man” is. Dat had echter een omgekeerd effect: “Dat moment had voor haar het meeste impact”, aldus de moeder.

LEES OOK: 16-jarig meisje overmeesterd tijdens home-invasion in Borgerhout: “Ze hebben haar vastgebonden met snoer van haardroger”

Meerdere home invasions in Europa

Op nieuwe beelden is het duo op 31 augustus 2022, één dag na de home invasion in Borgerhout, te zien in Overveen, in de buurt van Amsterdam. De Nederlandse politie verspreidde de beelden via het tv-programma Opsporing Verzocht, van een home invasion bij een 54-jarige man. Daarbij raakte de man gewond en verloor hij het bewustzijn. Uit sporenonderzoek konden ze een bril met DNA linken aan de Chileense verdachte Sergio Hanz Bustamante Torres. Hij wordt internationaal gezocht voor tientallen inbraken in minstens vijf Europese landen. Zijn kompaan wordt nog gezocht.

Omschrijving van de verdachten

Verdachte 1 is tussen 1m70 en 1m80 groot en zwaar gebouwd. Hij is tussen 25 en 30 jaar oud, heeft een licht getaande huidskleur, kort zwart haar en een stoppelbaard. Hij spreekt Nederlands met een accent en een taal die het slachtoffer niet kon thuisbrengen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze joggingbroek, een zwart T-shirt en zwarte sportschoenen met witte zolen. Na de feiten droeg hij ook een zwarte sweater met kap en rits.

Verdachte 2 is ondertussen geïdentificeerd als Sergio Hanz Bustamante Torres en hij komt in verschillende politieonderzoeken in Europa voor.

Herkent u deze personen of weet u waar zij verblijven, neem dan contact op met de speurders via het tipformulier op opsporingen@police.belgium.eu. Je kunt ook getuigen via het gratis nummer 0800/30 300. Voor getuigenissen vanuit het buitenland, contacteer dan het nummer 0032 2 554 44 88.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners