© photo Marc Van Hecke

“Hij vroeg aan Mathieu waar de Keutenberg ligt”: trainingsmaat doet WhatsApp-gesprek tussen Van der Poel en Pogacar uit de doeken

Tadej Pogacar overheerste zondag in Nederlands-Limburg. De Sloveen schreef met overmacht de Amstel Gold Race op zijn naam. En daarvoor kreeg hij ook wat hulp van Mathieu van der Poel, zo bleek in het interview meteen na de koers. “Hij heeft me een bericht gestuurd om te zeggen dat ik op de Keutenberg moest aanvallen”, aldus Pogacar. Niels Verdijck, een trainingsmaat van Van der Poel, kreeg een screenshot van het gesprek en vertelde erover in onze podcast Café Koers.

Jorunn Vannoorden, Sam Varewyck en Jonas Withouck

“Ik twijfelde of ik alleen naar de meet zou kunnen gaan, maar uiteindelijk lukte het”, vertelde een gelukkige Pogacar in het flashinterview. De Sloveen kampte op 50 kilometer van het einde wel even met een leegloper. “Ik was gefrustreerd dat er zo lang geen volgauto was, maar gelukkig kreeg ik dan toch een reservefiets, net op tijd. Ik zag enkele goeie renners in de kopgroep, dus ik moest mee. M’n ploegmaats konden controleren in het peloton, dus we zaten in een zetel.”

Pogacar deed ook een opvallende onthulling voor de tv-camera’s. “Mathieu van der Poel zei me dat ik op de Keutenberg moest versnellen, dat was inderdaad de zwaarste klim. Die paste het best bij mij. Wanneer hij me dat vertelde? Drie dagen geleden, hij heeft me een bericht gestuurd. Ik zal hem bedanken voor het advies.”

© BELGA

In Café Koers, de podcast van het Nieuwsblad, vertelde Niels Verdijck er meer over. “Het is effectief zo. Het is prachtig, hè”, aldus de trainingsmaat van Van der Poel. “Mathieu stuurde achteraf een screenshot van dat gesprek. Hij had inderdaad gezegd dat het mooi zou zijn mocht hij op de Keutenberg aanvallen. Pogacar vroeg waar ligt de Keutenberg? Waar is dat?, waarop Mathieu antwoordde the steepest one (de steilste, red.).”

“Ik ken Pogacar natuurlijk niet persoonlijk, maar mijn indruk is dat hij en Mathieu zowat op dezelfde manier in het leven staan”, vervolgt Verdijck over de ‘bromance’ tussen de twee topcoureurs. “Ze laten het allemaal wat op zich afkomen. Je niet te druk maken in dingen waar je je niet hoeft druk in te maken en alleen dingen controleren die je kan controleren. Na de Ronde was Mathieu ook totaal niet ontgoocheld. Natuurlijk had hij liever gewonnen. Maar hij gunde Pogacar de zege en zei dat hij écht niet harder kon trappen.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer