© rr

Vrouw zwaargewond nadat auto inrijdt op wielertoeristen: bestuurder pleegt vluchtmisdrijf en was onder invloed

In de Ter Doestraat in Brugge is zondagvoormiddag een auto ingereden op een groep wielertoeristen. Vier fietsers gingen tegen de vlakte en een vrouwelijk slachtoffer werd met een zware hoofdwonde naar het ziekenhuis overgebracht. De dader pleegde vluchtmisdrijf, maar is intussen gevat. De bestuurder bleek onder invloed.

Arne Franck

Het ongeval gebeurde omstreeks 11 uur zondagmorgen. Een groep wielertoeristen genoot van het prachtige lentezonnetje en reed langs de Ter Doeststraat in Lissewege. Een wagen reed er evenwel plotseling in op de groep, waardoor vier fietsers tegen de vlakte gingen. Een wielertoeriste liep daarbij een zware hoofdwonde op en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zij is evenwel niet in levensgevaar. De drie anderen bleven ongedeerd.

De bestuurder van de auto is na het ongeval nog kort even gestopt, maar is daarna gewoon doorgereden. De andere wielertoeristen konden nog een foto maken van de wagen, waardoor de politie de bestuurder even later kon klissen. Intussen werd bevestigd dat de bestuurder onder invloed was. Het onderzoek loopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER