Twitter / Wuyts & Vlaeminck
Volledig scherm
© Twitter / Wuyts & Vlaeminck

Michel Wuyts over ‘kopbeurt’ van koersdirecteur Van Vliet voor Pogacar: “Toen Van der Poel won, zou hij er ook voor veel tussen gezeten hebben”

WUYTS & VLAEMINCKVreemd moment tijdens de finale van de Amstel Gold Race. Koploper Tadej Pogacar, de latere winnaar, kreeg plots steun van de wagen van koersdirecteur Leo van Vliet. Op Twitter leidde het voorval tot veel verontwaardiging, en ook in de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ werd de actie van Van Vliet niet gesmaakt. “Het doet alleen maar afbreuk aan de prestatie van Pogacar. En dat mag niet.”

211 reacties

  • Peter Nols

    1 jaar geleden
    Het moet toch zijn dat ze aan het twijfelen waren en vreesden dat Healy hun erelijst zou bekladden. Misschien gaan ze nog spijt krijgen als Healy de volgende jaren foert gaat zeggen tegen derderangskoers de Amstel.
  • mathieu demets

    1 jaar geleden
    Hohoho' den besten heeft gewonnen. Er waren geen wagens bij toen hij ze er allemaal afgooide, hij had direct 30 sec voorsprong en wat die 2 clowns daar kwamen doen met hunne wagen maakt het alleen maar zuurder voor Pogacar zelf. Diene jongen heeft gene gangmaker nodig zulle. Is gewoon veel te goed voor al die andere hij is van een ander kaliber gemaakt zulle ge zult wel zien in de waalse pijl en lbl. Leve pogacar the best of all the rest
  • Geert Wouters

    1 jaar geleden
    Akkoord, je hebt nu eenmaal betere renners maar in de top voetbal, wielrennen nog andere sporten draait het allemaal om geld. Wie hecht er nu nog geloof aan dat de ceo's en grote aandeelhouders van miljoenenclubs en ploegen iets geven om de gewone supporter. Hoe kan het bv. dat een voetbalclub miljoenen euro's openstaande schuld heeft en toch kan blijven bestaan. In vergelijking, vergeet zelf eens een rekening te betalen omwille van omstandigheden. Enige tijd later komt er een deurwaarder langs.
  • francois Van Nieuwenhuyzen

    1 jaar geleden
    Wout zal het ooit weleens begrijpen dat ook de leiding van jumbo,ook liever dat vanderpoel de klassiekers wint,weet je hollanders onder mekaar,chauvinisme ten top.want veel help krijgt wout niet van de andere toppers in de ploeg,hij mag zijn kas altijd leeg rijden voor de anderen.
  • Jos Vandermeulen

    1 jaar geleden
    En daarom is de Amstel Gold Race geen monument.