© BELGA

Plus ArtikelSporting Pelt 26  Achilles Bocholt 39 Handbal Play-off 1 mannen

Achilles Bocholt haalt zwaar uit tegen Sporting Pelt en doet goede zaak richting finale play-offs

Als Bocholt donderdag zijn inhaalwedstrijd tegen Visé wint, is het zeker van deelname aan de finale van de play-offs. De Damburgers wonnen zaterdag voor de eerste keer dit seizoen op het veld van Sporting Pelt.

Ivo Kwanten

Het werd een ongelijke strijd in het Pelter Dommelhof. Sezoens Achilles Bocholt kon de typeploeg laten opdraven, bij Pelt kwamen Falke, Spooren en Vossen niet aan spelen toe. Konitz en Köhlen deden dit op halve kracht en tot overmaat van ramp moest ook Louis Vandebeeck al na een kwartier met een open wonde in de hals naar de kant.

De thuisploeg kon tijdens het eerste kwartier de schade beperken tot 6-9, maar in het tweede ging het volledig mis. Bocholt ging vol op het gaspedaal staan, scoorde op elke positie en zat bij een 12-20-score aan de rust op rozen. Scoren was ook in de tweede helft geen probleem voor de Bocholtenaren, verdedigen daarentegen werd iets moeilijker. Pelt kon wel geregeld scoren, maar de achterstand goedmaken zat er niet meer in.

Strijdlust

“De aanloop naar deze derby was verre van optimaal”, weet ook Korneel Douven van Pelt. “We zijn er een paar keer in geslaagd Bocholt te kloppen. Natuurlijk voor herhaling vatbaar, maar dan moet je over een volledige en vooral fitte kern beschikken. En dat was jammer genoeg niet het geval.”

Collega Luc Boiten van Bocholt was gecharmeerd door de strijdlust van de tegenstander. “Chapeau, ik zou niet in de schoenen van Korneel willen staan. Pelt zit in de hoek waar de klappen vallen. Maar helaas maakt dit ook deel uit van de sport. Over hoe wij de zaken hebben aangepakt kan ik alleen maar tevreden zijn. We hebben de focus op de wedstrijd gehouden en zijn gelukkig niet bezig geweest met alles wat er deze week rond de wedstrijd Bocholt-Visé is gebeurd.”

PELT: van Leeuwen, Vandenboer 1, Falke, Tasevski 4, Köhlen 5, Deekens, Konitz 2, L. Vandebeeck, Delpire 6, Schoenaker 2, Denert, Lambrecht 1, Van Haesendock 2, D. Vandebeeck 3.

BOCHOLT: Leroy, Winters 5, Spooren 5, Valkenborgh 1, Lamers 2, Driesen 4, Roelants, Claessens 7, D’hanis 7, Strauven 2, De Beule 6, Doms, Gijbels, Jaeken, J. Ceyssens, L. Ceyssens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer