Stefano Domenicali.© Getty Images via AFP

Binnenkort weer Formule 1 in Afrika? “We werken hard aan terugkeer van Afrikaanse GP”

De Formule 1 werkt “heel hard” aan de terugkeer van een race in Afrika. Dat zegt F1-voorzitter Stefano Domenicali. Bij een eventuele organisatie op het continent, de eerste sinds 1993, zou het Kyalami-circuit in Zuid-Afrika de favoriet zijn om gastheer te zijn.

Jonas Withouck
Bron: BELGA

“Afrika is nog steeds een continent waar we heel hard aan werken”, vertelde de 57-jarige Italiaan aan Sky Sports. “Wat ik wil vermijden, is dat we er één jaar naartoe gaan en het dan vergeten. De focus ligt op de langetermijnontwikkeling van de F1. We proberen de beste oplossing te vinden voor de sport en voor het land.”

Door de stijgende populariteit van de F1 zijn er steeds meer gegadigden om een race te houden. Dat blijkt uit de aanbiedingen uit de VS en het Midden-Oosten van de afgelopen jaren, die de sport voor veel geld naar Miami, Las Vegas en Djedda haalden. Maar het financiële is in de ogen van Domenicali geen doorslaggevende factor.

“Vandaag de dag is geld enorm belangrijk, maar we moeten de kwaliteit van de organisaties en de sport beschermen”, voegde hij eraan toe. Ook de geschiedenis van de locaties is volgens de Italiaan niet doorslaggevend.  “Als ‘historisch’ alleen verbonden is met achterom kijken, dan is dat een probleem. Als ‘historisch’ een waarde is, als je gericht bent op het ontwikkelen van de sport voor de toekomst, is het een grote waarde”, verklaarde hij.

“Vandaag de dag is geld enorm belangrijk, maar we moeten de kwaliteit van de organisaties en de sport beschermen”

Stefano Domenicali - Voorzitter F1

Het Afrikaanse continent hield voor het laatst een F1-evenement in 1993 op datzelfde Kyalami-circuit. Toen won viervoudig wereldkampioen Alain Prost voor een andere F1-legende Ayrton Senna.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer