Aan de poort van het gebouw waar Raul (rechts) om het leven kwam, werden een kaartje en een knuffel achtergelaten.
Volledig scherm
Aan de poort van het gebouw waar Raul (rechts) om het leven kwam, werden een kaartje en een knuffel achtergelaten. © DVEG / RV

Knuffels en kaartjes voor Raul, familie wil graag gedenkplek aan het water

De gruweldood die de kleine Raul in Gent stierf, laat niemand onberoerd. Zo legde maandag iemand een kaartje en een knuffel aan de poort waarachter het kind aan zijn einde kwam. Later op de dag kwamen daar nog enkele knuffels bij.

  1. “Bibliotheek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineerde uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking
    PREMIUM

    “Biblio­theek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineer­de uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking

    Geen bibliotheek, geen fitnessruimte en zelfs te weinig tijd voor een korte wandeling. Volgens een gedetineerde uit de Gentse gevangenis die contact opnam met onze krant is de situatie in de gevangenissen tijdens de stakingen merkbaar verergerd. Zo klaagt hij over het gebrek aan gezond eten, maar evenzeer over ontbrekend perspectief. “Bezoekuur werd voor vandaag afgeschaft. Intiem bezoek van je partner kun je al helemaal vergeten.”
    Gent
  2. MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholomeus (52): “Al die goeie restaurants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”
    PREMIUM

    MIJN STAD. Het Gent van bassist Wim Bartholo­meus (52): “Al die goeie restau­rants... Niet moeilijk dat mijn weegschaal het niet meer trekt”

    Gentenaar Wim Bartholomeus (52) leeft voor de muziek. Officieel is hij ere-advocaat, maar hij kiest resoluut voor een bestaan op de planken. Hij heeft het van geen vreemden, hij is de zoon van de levende legende Willy Bart, die in zijn gloriejaren het voormalige café Den Tartuffe tegenover het stadhuis platspeelde met zijn Café Chantant. Wim is daarnaast ook bassist bij Biezebaaze en The A-Ties, lijkt altijd goedgezind en zit vooral nooit om ‘wat aangebrande klap’ verlegen. “We gaan het niet over politiek hebben, maar de uitbreiding van het fietspadennet: dat hebben ze nu wel nekeer goed gedaan.” Dit is zijn Gent.
    Gent