3 jongeren gevat voor gewelddadige overval op frituur in Olmen

De politie heeft 3 jongeren gearresteerd na de brutale overval op een frituur in Olmen, bij Balen. Daarbij kreeg de uitbater een kogel in het been. De verdachten zijn twee minderjarigen en een 18-jarige. De meerderjarige is intussen aangehouden. 

In het onderzoek naar een gewapende overval op een frituur aan het Kerkplein in Olmen (Balen) heeft de recherche van de politiezone Balen-Dessel-Mol afgelopen weekend een 18-jarige en twee minderjarigen kunnen arresteren. Donderdagavond werd de uitbater van de frituur overvallen toen hij zijn zaak wilde sluiten. Hij werd bedreigd door twee vermomde overvallers met een vuurwapen. Ze eisten de inhoud van de kassa.

Tijdens een handgemeen werd een schot gelost. De friturist kreeg daarbij een kogel in het been. De overvallers gingen er vandoor op een bromfiets. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis. 

Vrijdagavond werden de bromfiets en de kledij van de verdachten uit het kanaal gehaald. Er volgden enkele huizoekingen en de politie arresteerde een 18-jarige en 2 minderjarigen. "Onderzoek, onder meer aan de hand van camerabeelden, zal nu moeten uitwijzen wat het aandeel is van de verdachten", zegt Kristof Aerts van het parket.

Intussen is de meerderjarige aangehouden. Het parket vraagt de plaatsing van de minderjarigen in een gesloten instelling. De feiten zijn gekwalificeerd als diefstal met geweld of bedreiging, door 2 of meer personen, bij nacht, met een vluchtvoertuig en met wapens, en poging tot doodslag.

Meest gelezen