De bestuurder ging ervandoor tijdens een controleactie in Mechelen.© Joris Herregods

Man tijdlang in levensgevaar na ongeval op E17: auto rijdt in op stilstaande politiewagen na achtervolging vanuit Mechelen

Mechelen/Kruibeke -

Bij een zwaar verkeersongeval op de E17 in Kruibeke is vrijdagnacht een man zwaargewond geraakt. Een auto reed er in de richting van Gent in op een politiewagen die stilstond op de snelweg. Dat was het gevolg van een kilometerslange achtervolging vanuit Mechelen, waarbij de vluchtende bestuurder vermoedelijk drugs weggooide. De verdachte kon bovendien ontkomen.

jtp, alya, sare

De achtervolging ging rond 3 uur van start in Mechelen-Noord. “In de marge van de gecoördineerde politieactie in Mechelen maande een mobiele patrouille een bestuurder in een wagen met Franse nummerplaat aan om te stoppen voor een controle, maar die nam de vlucht”, vertelt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Rivierenland.

“Er ging een achtervolging van start. Via de R6 ging het naar de E19 richting Antwerpen. De federale wegpolitie zette de achtervolging verder, met ondersteuning van de Antwerpse politie”, aldus Van de Sande nog.

Het vluchtende voertuig raasde via de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel richting Gent en West-Vlaanderen. Op de E17, ergens tussen Kruibeke en Temse, gooide de bestuurder een voorwerp uit het raam.

Ondanks de pogingen van verschillende politievoertuigen slaagde de wagen er toch in de grens met Frankrijk te bereiken en uiteindelijk te ontkomen. De verdachte en het voertuig worden verder opgespoord.

In de nasleep van de achtervolging raakte een politievoertuig van de Antwerpse politie nog betrokken bij een ernstig verkeersongeval op de E17. De politie probeerde het weggegooide voorwerp – vermoedelijk drugs – te recupereren maar werd daarbij aangereden door een auto die de stilstaande politiewagen op de linkerrijstrook niet of te laat had opgemerkt.

Vijf Nederlandse inzittenden werden overgebracht naar het Vitaz-ziekenhuis in Sint-Niklaas. “Een man raakte zwaargewond en verkeerde een tijdlang in levensgevaar, maar in het ziekenhuis stabiliseerde de toestand van het slachtoffer”, vertelt woordvoerder Sandra Eyschen van de federale politie. In de politiewagen zaten op het moment van de aanrijding geen inzittenden, daar raakte niemand gewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen