© jli

Claudio leert bezoekers Hengelhoef koken met onkruid

Houthalen-Helchteren

Claudio Cavaliere gaf zondag in het Bezoekerscentrum Hengelhoef van Limburg Landschap een aparte kookdemonstratie. Zo gooide hij tien soorten onkruid in een pot met aardappelen en maakte er stoemp van. Een twintigtal nieuwsgierige bezoekers maakten kennis met allerlei kruiden die je zomaar in de natuur vindt, zoals zuring, boslook, cichorei, Romeinse kervel, wilde postelein, munt,... zelfs distels en netels blijken eetbaar. “Mijn moeder bakte pannenkoeken met de jonge blaadjes van chicorei, ook wel paardenbloem genoemd”, vertelde Claudio. “Burago is dan weer de spinazie van voor de Eerste Wereldoorlog. De spinazie die we nu kennen kwam pas later uit Italië.” Als toemaatje maakte Claudio pesto van kleine veldkers en boslook, die hij plette in een vijzel. (jli)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer