Een jaar na het smaadproces: Amber Heard woont op Mallorca, Johnny Depp verwacht in Cannes en … Dessel

Een jaar na de start van het spraakmakende smaadproces van Johnny Depp (59) en Amber Heard (32), heeft het voormalige paar de juridische strijd beëindigd. Dat meldt CNN, dat ook informeerde hoe het nu gaat met de twee. Depp wordt weldra verwacht in Cannes en Dessel, Heard woont op Mallorca en ontdekt in december hoe groot haar rol in de nieuwe Aquaman-film nog is.

LSY
Bron: CNN

In juni vorig jaar koos de jury na een proces van ruim zes weken grotendeels de kant van Depp. Amber Heard moest haar ex-man een schadevergoeding van ruim 10 miljoen dollar (zo’n 9,8 miljoen euro) betalen. Andersom moest Depp de actrice 2 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) betalen.

Enkele maanden na die uitspraak liet Amber Heard weten dat ze beroep aantekende tegen het vonnis. Maar nog wat later raakte bekend dat de actrice toch akkoord ging met een minnelijke schikking. Daardoor moest ze nog ‘maar’ 1 miljoen dollar betalen. “Ik neem deze beslissing omdat ik het vertrouwen heb verloren in het Amerikaanse rechtssysteem, waar mijn onbeschermde getuigenis diende als entertainment en voer voor de sociale media”, zei Heard daarover in een post op Instagram.

LEES OOK. Amber Heard gaat toch niet in beroep tegen Johnny Depp: “Ik ben mijn geloof in het Amerikaanse rechtssysteem kwijt”

De advocaten van Depp beloofden destijds dat hij die schadevergoeding zou doneren aan een goed doel. “We zijn blij dat we dit pijnlijke hoofdstuk formeel kunnen afsluiten. De heer Depp heeft gedurende het hele proces duidelijk gemaakt dat het zijn prioriteit was om de waarheid aan het licht te brengen”, aldus zijn advocaten.

Recentelijk zijn beide acteurs opgemerkt in Europa. Zo doken er foto’s op van Johnny Depp in Londen en werd Heard gezien op het Spaanse eiland Mallorca. CNN nam contact op met mensen uit de entourage van de twee acteurs om te vragen hoe het met hen gaat en of de financiële strubbelingen ondertussen afgehandeld zijn.

“Na het proces begon Johnny te werken aan een nieuw filmproject, en hij toert met zijn band”, vertelt een bekende van Depp aan CNN. “Alles gaat geweldig.” Een bron dicht bij Heard bevestigt dan weer dat de actrice op Mallorca woont met haar dochter en partner. “Ze concentreert zich op het moederschap. Het proces eiste een emotionele tol van haar, ze wilde weg van de drukte en verdwijnen uit Hollywood.”

Heards volgende filmproject is Aquaman and the Lost Kingdom. Die superheldenfilm komt uit in december. Tijdens haar getuigenis vorig jaar verklaarde Heard dat ze geloofde dat haar rol in de film sterk was ingeperkt vanwege de negatieve publiciteit rond de rechtszaak. Warner Bros, de producent van de film, weigerde toen commentaar te geven.

Amber Heard in Aquaman and the Lost Kingdom.© ISOPIX

Depp toerde met zijn hardrockband Hollywood Vampires, waarmee hij op zondag 18 juni ook verwacht wordt op het metalfestival Graspop in Dessel. In zijn volgende film Jeanne Du Barry neemt de acteur de rol van koning Lodewijk XV op zich. De film gaat op 16 mei in première op het filmfestival van Cannes.

Johnny Depp in Jeanne Du Barry.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER