Moest de agent de achtervolging afbreken aan de Pauwengraaf in Maasmechelen? Er zijn kritische stemmen die zeggen van wel. De 16-jarige verdachte hield twee bulten aan het hoofd en een gebarsten lip aan het incident over.
Volledig scherm
PREMIUM
Moest de agent de achtervolging afbreken aan de Pauwengraaf in Maasmechelen? Er zijn kritische stemmen die zeggen van wel. De 16-jarige verdachte hield twee bulten aan het hoofd en een gebarsten lip aan het incident over. © RV

Had agent die motorrijder (16) sloeg achtervolging moeten staken? “Als iemand het extreem bont maakt, zoek je best niet mee het gevaar op”

De agent die afgelopen weekend na een achtervolging een 16-jarige motorrijder rake klappen gaf, moet deze week op gesprek bij zijn leidinggevenden voor mogelijk politiegeweld. Het korps steunt de collega, maar intern zijn er ook kritische stemmen die vinden dat het nooit tot een levensgevaarlijke achtervolging moest komen. Bij de politievakbond counteren ze die kritiek. “Straks bepaalt de burger nog wie je mag achtervolgen.”