Het lichaam van Raul (9) werd gevonden in het water in het Houtdok in Gent

Overleden jongetje Raul (9): ex-vriend van moeder verzet zich voorlopig niet tegen overlevering aan ons land

De 34-jarige Roemeense man die in Nederland werd opgepakt in het onderzoek naar de dood van de 9-jarige Raul in Gent verzet zich momenteel niet tegen zijn overlevering aan België. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De man zal later deze week voor de rechter in Amsterdam moeten verschijnen, waar hij nog kan afzien van zijn keuze. Als hij zich ook dan niet verzet, zou de man volgende week al kunnen overgeleverd worden.

In het onderzoek naar de dood van een 9-jarig jongetje in Gent werd afgelopen vrijdag een 34-jarige Roemeense man gearresteerd in Nederland. Het gaat om de ex-partner van de moeder van de jongen, die twee dagen eerder in Gent werd gearresteerd en aangehouden.

De man werd vandaag voorgeleid bij de Officier van Justitie in Nederland. De Nederlandse autoriteiten hebben aan het parket van Oost-Vlaanderen laten weten dat "de verdachte zich momenteel niet verzet tegen zijn overlevering, en kiest voor de verkorte procedure". 

BEKIJK - "De man zou in de loop van volgende week al kunnen overgeleverd worden", vertelt justitiespecialiste Caroline Van den Berghe in "VRT NWS journaal":

Videospeler inladen...

"De man verzet zich voorlopig niet tegen zijn overlevering", duidt het parket van Oost-Vlaanderen. "Hij zal later deze week nog voor de rechter in Amsterdam moeten verschijnen en kan daar nog van gedachten veranderen." Volgens zijn advocaat wil de man zo snel mogelijk naar België gebracht worden.

Als de man zijn keuze voor de zogeheten "verkorte procedure" bevestigt, zal de rechtbank moeten oordelen of aan alle voorwaarden is voldaan voor een overlevering aan ons land. Indien dat zo is, kan hij binnen vier of vijf werkdagen al overgeleverd worden.

Doodsoorzaak nog onbekend

Eind vorige week werd Raul, een jongetje van 9, dood teruggevonden in het Houtdok in Gent. Zijn lichaam lag in het water van het Houtdok in Gent, niet ver van de studio waar zijn familie woonde. Het lichaam werd vermoedelijk al maanden geleden in het water gegooid. De moeder van het kind en de ex-vriend zijn aangehouden. 

BEKIJK - Nog veel onduidelijkheid over wat er precies gebeurd is met Raul (9):

Videospeler inladen...

"Het onderzoek loopt op volle toeren", klinkt het bij het parket van Oost-Vlaanderen. "Het vermoeden is dat de jongen al even verdwenen was, maar we baseren ons daarvoor op gegevens die nog moeten afgetoetst worden. Het is onmogelijk om nu al een tijdlijn op te maken." 

De precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht door een wetsarts en ook over de rol van de moeder van de jongen en haar ex-partner is nog geen duidelijkheid.

Meest gelezen