BELGA / Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA / Belga

Verrassende bocht van CD&V: partij wil abortustermijn verlengen van 12 naar 14 weken, “maar alleen als we ook spiraaltjes gratis maken”

CD&V kan nu toch akkoord gaan met uitbreiding van de abortuswet, maar trekt wel een rode lijn: na 14 weken zwangerschap kan het alleen nog bij hoge uitzondering, bijvoorbeeld na verkrachting. “Tot dan kan de foetus nog verwijderd worden via zuigcurettage, nadien is het een bevalling of wordt de foetus eigenlijk in stukken gesneden”, legt Kamerlid Els Van Hoof uit. Dit is hoe CD&V de abortuswet wil uitbreiden én hier en daar ook wat wil verstrengen.

113 reacties

  • Ronald Van Geffen

    1 jaar geleden
    Ik vind dat deze partij zich in vele bochten wentelt. De kansen voor CD&V en open VLD en GROEN zijn vervlogen, die partijen verdwijnen in 2024 onder de kies drempel een gepaste straf voor hun jarenlang geklungel.
  • Jacky Leman

    1 jaar geleden
    België zal weeral een uitzondering in Europa worden. Zoals met alles. Onze buurlanden hebben andere abortus regels. Is dit Europa? Ja, voor de happy few met hun elektrische brol...
  • Linda D'Haese

    1 jaar geleden
    Als ge tot 14 weken de tijd hebt moet dit lang genoeg zijn en dat gratis gedoe dat bestaat niet het kan toch de bedoeling niet zijn dat altijd een ander moet opdraaien die daar geen gebruik van maakt en bovendien iets dat gratis is daar word misbruik van gemaakt
  • Alfred Leemans

    1 jaar geleden
    Zoveelste punt van discussie. Dus: we zullen beslissing uitstellen tot de volgende legislatuur.
  • Nadine Vankooten

    1 jaar geleden
    "maar alleen als we ook spiraaltjes gratis maken" , dan liever een abortus. Dat gratis gedoe mag eens gaan stoppen. Wij durven niets Voer geboortebeperking in. Durf. Neen, gratis laten betalen door de hardwerkende Vlaming.