© VTM

‘Bestemming X’ gaat internationaal: vijf zenders kopen format over, binnenkort al op Amerikaanse tv

‘Bestemming X’ kan internationaal op veel interesse rekenen: nog voor de finale aflevering in ons land op antenne ging, kochten vijf buitenlandse zenders het format al over. Zo zal ‘Destination X’ binnenkort te zien zijn op het Amerikaanse NBC Universal.

Eline VandeGehuchte

Midden februari kreeg Vlaanderen het langverwachte Bestemming X op de buis. Volgens channel manager Maarten Janssens was het programma, waarin tien kandidaten vanop een geblindeerde bus hun exacte locatie moeten achterhalen, “het meest ambitieuze project in jaren”. Bedenker van dat prestigeproject is het Vlaamse productiehuis Geronimo. Pluim voor de tv-makers daar, want hun programma is nu aan vijf buitenlandse zenders verkocht, waaronder BBC in Groot-Brittannië en NBC Universal in de VS.

“Dat buitenlandse zenders zo snel overstag gaan, zelfs nog voor de finale is uitgezonden, is echt heel uitzonderlijk”, zegt Janssens. “Met BBC en NBC Universal zijn het bovendien de grootste zenders van de wereld die keihard in Bestemming X geloven. Het is het ultieme compliment voor de unieke kwaliteit van dit Vlaamse format.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER