Donderdag zal SpaceX tweede poging ondernemen om Starship de ruimte in te krijgen

Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX probeerde maandag voor het eerst om een ‘full stack’ Starship, de raket samen met zijn gigantische Super Heavy raketbooster, naar de ruimte te krijgen. Dat lukte voorlopig niet. Donderdag zal het bedrijf een tweede poging ondernemen.

Waarom is dit belangrijk?

SpaceX heeft een revolutie ontketend in de private ruimtevaart. De Falcon 9-raketten van het bedrijf zijn deels herbruikbaar, waardoor lanceringen een stuk goedkoper zijn geworden. Andere bedrijven proberen nu een inhaalmanoeuvre uit te voeren. Intussen is SpaceX al bezig met de ontwikkeling van Starship, een volledig herbruikbaar lanceervoertuig. Het is de grootste en krachtigste raket die ooit gebouwd werd.

In het nieuws: Op zijn website plaatste SpaceX maandagavond een update: op donderdag onderneemt het een tweede poging om Starship naar de ruimte te brengen voor zijn eerste orbitale testvlucht.

  • Het lanceervenster zal beginnen om 15.28 uur Belgische tijd en zal 62 minuten lang open blijven. Zowat 45 minuten voordat het venster opent, zal SpaceX een livestream starten.
  • De vorige poging, die maandag werd ondernomen, moest onderbroken worden. Een technisch probleem, volgens CEO Elon Musk
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer