Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Groen-covoorzitster Nadia Naji.
Volledig scherm
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Groen-covoorzitster Nadia Naji. © Geert De Rycke / Jan Aelberts

Vooruit en Groen vinden CD&V-voorstel rond abortus "ruim onvoldoende", maar Rousseau wil “regering niet in een crisis storten”

updateCD&V is dan toch bereid om de abortustermijn uit te breiden van 12 naar 14 weken, maar voor de rest van de regering is dat lang niet voldoende. Vooruit en Groen houden vast aan de termijn van 18 weken, waar ook de door de regering gevraagde wetenschappelijke experten het volgens hen over eens zijn. Dat expertenrapport wordt vandaag besproken in het parlement. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil - ondanks de meningsverschillen - de regering niet in een crisis storten.

22 reacties

  • Francois Sals

    1 jaar geleden
    er zal geen regering crisis komen , ze willen allemaal hun postjes en de centen behouden , en dat is het enige wat telt . En dan het punt ...er zijn toch voorbehoedsmiddelen ! en als het toch misloopt en je wil echt geen kinderen ,dan wacht je zelfs geen 6 weken of langer .
  • Antoine Feyen

    1 jaar geleden
    Mijn vrouw deed meer dan 40 jaar geleden een misval aan 16 weken zwangerschap. In het moederhuis waar ze lag hebben ze de ( feutus ) voor mij gespaard om te tonen. Groot was mijn verbazing toen ik zag hoe volmaakt deze mini baby was. Alles was volledig, voetjes met de teentjes, handjes met alle vingertjes. Zelfs kon je zien dat het een jongetje was. Ik denk dat er ginecologen zijn die van elke maand van de dracht eentje hebben op sterk water. Ga dit eerst eens gaan bekijken voor je een beslist.
  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Kelly Verlinden, klopt volledig al je er kunt mee leven een abortus te plegen op 18 weken, maar hoeveel zullen er onder druk van de familie of partner hun kindje moeten laten wegnemen en hoeveel van die vrouwen hebben na een tijdje psychische problemen. Iedere verstandige vrouw die kan lezen en schrijven weet toch dat er voorbehoedsmiddelen bestaan en iemand die toch het kind niet wenst heeft toch geen 18 weken nodig om te beslissen. Een kind heeft geen waarde in de wegwerp maatschappij.
  • Jean West

    1 jaar geleden
    Toch gemakkelijk ik ben zwanger het past nu niet gauw abortus plegen want het is mijn lijf. Hopen producten om niet zwanger te raken. Abortus zou alleen toegestaan moeten worden onder bepaalde voorwaarden. Herman Janssens Heel juist.
  • Astrid Huyghe

    1 jaar geleden
    De regering moet niet beslissen wat ik met mijn eigen lichaam mag doen