Wout van Aert en Richard Plugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert en Richard Plugge. © Photo News

Is het nu geslaagd of niet? CEO Richard Plugge over het voorjaar van Jumbo-Visma: “Er mag iets meer begrip zijn wanneer het tegen zit”

Eerst wel, dan niet en dan toch weer wel. Zo ging het antwoord op de vraag of het voorjaar van wielerploeg Jumbo-Visma geslaagd is. Wèl dus, zegt CEO Richard Plugge. Daar zal het feit of Wout van Aert wel of niet de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix won, niets aan veranderen. “In Vlaanderen was Pogacar beter. In Roubaix had Wout botte pech. Ik denk dat hij de sterkste was op Carrefour de l’Arbre.”

19 reacties

  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    Wat ook best opvalt is dat bij Jumbo meerdere renners met ziekteverschijnselen kampten ondanks een heel goede begeleiding en het beste hotel op Tenerife waar ze alweer een wedloop wonnen. Zolang ploegleiders de dienst uitmaken die nooit in de prijzen reden blijft het behelpen..een Lubberding of Winnen zou meer toevoegen dan Zeeman&Co..
  • patrick isenborghs

    1 jaar geleden
    idd Zeeman & zelfs van aert zeiden indien er geen monument gewonnen werd het sezioen niet geslaagd was maar swoit. Daarom is het niet zo evident om er eentje te winnen van de vijf ook al heb je de beste renners in je ploeg
  • Seppe Goossens

    1 jaar geleden
    Maar Lore, als het over die doelen gaat dan had Zeeman het over “de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix" en dan ook nog Giro of een tweede overwinning in de Tour. Als dat laatste er ook niet van komt is geen van die doelen gehaald. Natuurlijk is het zo dat de ploeg al meer dan genoeg wint. Naast die klassiekers o.m. ook de Ronde van Catalonië en die van het Baskenland. (En veel van de minder grote wedstrijden winnen waar je succes in de belangrijkste als doel had gesteld is toch ook mooi.)
  • Jonah Kemps

    1 jaar geleden
    Wout zijn voorjaar was gewoon goed maar botst op een onwaarschijnlijke Pogacar en een vdp in de beste vorm van zijn leven. Wout miste gewoon een klein beetje explosiviteit, ik vraag mij af of dat hij hier wel voldoende op heeft kunnen training met die ziekte op stage, ofwel focust hij gewoon teveel op duurtrainingen en te weinig op het explosieve. In Roubaix heb je dit veel minder en was hij me dunkt wel de evenknie van vdp. Het enige ongelukkige bij JV is die domme uitspraak van Zeeman.
  • Lore Janssen

    1 jaar geleden
    Je kunt doelen stellen of je kunt dat niet doen (bij QS zullen ze dat ook gedaan hebben). Maar Jumbo heeft iedere Vlaamse voorjaarskoers gewonnen, behalve RVV waar Pogacar verdiend won en in de toekomst bij iedere deelname zal winnen. Et alors..