MiG-29's van de Slowaakse luchtmacht
Volledig scherm
MiG-29's van de Slowaakse luchtmacht © AP

Slowaakse Defensie-minister: “Russen saboteerden mogelijk MiG's die we aan Oekraïne hebben geleverd”

Russische technici, die tot vorig jaar op de Slowaakse luchtmachtbasis in Sliač aanwezig waren, hebben mogelijk met opzet Slowaakse MiG-29 straaljagers beschadigd die Bratislava onlangs aan Oekraïne heeft geleverd. Dat heeft de Slowaakse minister van Defensie, Jaroslav Nad, gezegd.

11 reacties

  • Fernand Beaumonde

    1 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat er in de EU nog Russische Ambassades zijn! Allemaal opdoeken en alle Russen RETOUR. Heb in Duitsland met enkele Russen gesproken over de oorlog en zij stonden allemaal achter Poetin. Het is allemaal onze schuld, niet die van Rusland volgens hen.
  • Kris Waclawski

    1 jaar geleden
    En dan heb je landen die er geen problemen mee hebben om vandaag nog kerncentrales te laten bouwen door Russische bedrijven op hun grondgebied -waar Orban geen graten in ziet-. Idiotisme in het kwadraat of gewoon op Moskow's loonlijst ? Wie zal het zeggen.
  • Pierre Dijk

    1 jaar geleden
    De Russische ambassade is blijkbaar snel vergeten wie de agressor en de saboteur is. Ik denk dat we nog niet half weten wat de Russen allemaal uitspoken.
  • Paul Hendriks

    1 jaar geleden
    Zal wel geen sabotage zijn, gewoon gepruts net zoals alles dat uit Rusland komt
  • Johan Buelens

    1 jaar geleden
    Als dat waar is is het wel een "200IQ play" om vliegtuigen van een land waar je niet me in conflict bent al op voorhand te saboteren uit vrees dat ze je vijanden gaan helpen... Ik wil het niet zeggen maar chapeau aan de Russen die zoveel stappen vooruit denken! Niet dat het zal helpen als heel de wereld tegen je is maar toch...