Volgens nieuwe cijfers van het WHO heeft 1 op de 3 mensen wereldwijd een te hoge bloeddruk. Welke voeding helpt hypertensie te voorkomen? Huisarts Mattijs Govaerts en diëtiste Sanne Mouha geven advies.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens nieuwe cijfers van het WHO heeft 1 op de 3 mensen wereldwijd een te hoge bloeddruk. Welke voeding helpt hypertensie te voorkomen? Huisarts Mattijs Govaerts en diëtiste Sanne Mouha geven advies. © Shutterstock / Het Perron

Wat eet en drink je best om een te hoge bloeddruk te vermijden? “2,5 miljoen Belgen hebben er last van, en je merkt er amper iets van tot het te laat is”

Volgens een nieuw rapport van de WHO heeft 1 op de 3 mensen wereldwijd last van een te hoge bloeddruk of hypertensie en is dat aantal de laatste 30 jaar zelfs verdubbeld. “Vaak zien we een combinatie van een te hoge bloeddruk, te hoge cholesterol, overgewicht én roken”, vertelt huisarts Mattijs Govaerts. “Met kleine aanpassingen in voeding maak je er komaf mee.” Samen met Sanne Mouha zet hij 5 eenvoudige dingen op een rijtje die kunnen helpen. “Dit ingrediënt vermijd je best.”