Afrekening in het drugsmilieu: vastgebonden op stoel, urenlang geslagen en gesneden

© atb

Vijf mannen en een vrouw, uit Tienen en Landen, riskeren tot zeven jaar cel voor hun betrokkenheid bij een gijzeling en afpersing in het Tiense drugsmilieu.

atb

In Quentin Tarantino's film “Reservoir Dogs” wordt een man vastgebonden op een stoel en snijdt men hem een oor af. Iets gelijkaardigs heeft zich de avond van 22 mei 2016 afgespeeld in het Tiense drugsmilieu. In de studio van hoofdbeklaagde Geert F. (46) werd de toen 27-jarige K.B., eveneens uit Tienen, vastgehouden en mishandeld omdat hij 500 euro zou gestolen hebben tijdens zijn verblijf bij F.. Nooit is een bewijs voorgelegd dat K.B. dat geld weggenomen heeft.

Omdat F. K. ‘De Witte’ B. nergens kon aantreffen, schakelde hij de toen 32-jarige Debbie P. uit Tienen in. Na het afspringen van hun relatie had K.B. nog altijd gevoelens voor de vrouw. Ze was volgens Geert F. dus het ideale lokaas om K.B. een lesje te leren. Na een eerste mislukte poging lukte het de vrouw af te spreken met het slachtoffer. “Zorg dat je er bent, hé lieveke”, zou P. de twintiger ge-sms't hebben. In de Pollepelstraat in Tienen, in de buurt van de post, werd K.B. geslagen en in de klaarstaande bestelwagen van Paul S. (59) uit Landen geduwd.

Overal bloed

In de studio werd K.B. op een stoel geduwd en met duct tape vastgemaakt. Er stonden de man helse uren te wachten. “Mijn cliënt is 24 uur vastgehouden op de stoel”, aldus de advocaat van K.B. “Hij is geslagen met een baseballknuppel en de kolf van een revolver, hij kreeg kniestoten en slagen in het aangezicht en werd met een voorwerp gesneden. Vanaf de voorgevel van het pand tot aan de koelkast in de studio zaten bloedsporen.” Niet alleen Geert F. en Debbie P. hakten in op K.B.. Ook Dimitri W. (35) uit Tienen haalde met de vuisten uit. Van de mishandelde twintiger werden vervolgens foto's gestuurd naar diens moeder met de eis de 500 euro snel te betalen. De politie werd er bijgehaald, waarop de beklaagden werden gearresteerd.

Voor hun betrokkenheid bij het zware geweld riskeren Geert F. en Debbie P. elk zeven jaar cel, Dimitri W. hangt vijf jaar opsluiting boven het hoofd. Paul S., David B. (43) en Serge ‘Brutus’ L. (44) deden volgens het parket niets om de agressie te stoppen en zijn aangeklaagd voor schuldig verzuim. Zij riskeren respectievelijk vier jaar, drie jaar en tien maanden opsluiting.

De advocate van Geert F. benadrukte dat haar cliënt zijn leven gebeterd heeft. Zij vroeg een probatie-uitstel. Voor Debbie P. vroeg de verdediging de vrijspraak voor de gijzeling en de afpersing, omdat de vrouw naar eigen zeggen niet durfde in te gaan tegen het geweld. Vonnis op 9 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen