© AFP

Beroep van Carlos Sainz (Ferrari) tegen tijdstraf op GP Australië is afgewezen

Het beroep van Ferrari-rijder Carlos Sainz naar aanleiding van zijn tijdstraf tijdens de Grote Prijs van Australië is afgewezen. De Spanjaard had een tijdstraf van 5 seconden gekregen omdat hij in de slotfase van de chaotisch verlopen race in Melbourne de auto van zijn landgenoot Fernando Alonso (Aston Martin) had aangetikt. Sainz en Ferrari vroegen de stewards om herziening van de uitspraak, maar dat bleek dinsdag op een hoorzitting tevergeefs.

Bron: BELGA

“Er is geen relevant, nieuw element dat op het moment van het besluit in kwestie niet beschikbaar was voor de partijen die om herziening vroegen. Het verzoek is daarom afgewezen”, aldus de stewards in een verklaring.

Door de straf van 5 seconden zakte Sainz in de uitslag van de vierde naar de twaalfde plek. Daardoor liep hij 12 punten voor het WK mis. Sainz heeft na drie races 20 punten, al 49 minder dan de Nederlandse WK-leider en regerend wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull).

De 28-jarige Sainz reageerde boos en emotioneel toen hij hoorde van zijn tijdstraf. “Dit kan niet waar zijn”, zei hij over de boordradio. “Verdien ik het om buiten de punten te eindigen? Nee, nee. Dit is onacceptabel. Ze hadden tot na de race moeten wachten en met mij moeten praten.”

De volgende race is op zondag 30 april in Azerbeidzjan.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer