@ mivb

MIVB-winkel bracht dit jaar al duizend euro op

Dit jaar heeft de MIVB al duizend euro verdiend aan de MIVB-winkel met gadgets, gezelschapsspellen en tassen van gerecycleerd materiaal. De Brusselse vervoersmaatschappij wil op die manier verspilling tegengaan en tegelijk ook het belang van duurzaamheid in de verf zetten.

Het nieuwste artikel in de webshop is een waterbestendige laptophoes. “MIVB recupereert objecten van werven die ze anders zouden weggooien”, vertelt An Van hamme, woordvoerster MIVB.

Volgens Van hamme is er sinds begin 2023 al duizend euro van de thematische voorwerpen verkocht. Van dat bedrag komt 400 euro van gerecycleerde goederen, zoals bouwzeilen en stoelbekleding die getransformeerd worden in zakken of kaarthouders.

Het oude oranje bakje om tickets mee te ontwaarden, is eveneens een van de bestsellers, maar kost wel 99 euro. Van hamme zegt dat de MIVB samenwerkt met verschillende maatwerkbedrijven om bijvoorbeeld van een ontwaarder een bakje te maken om huissleutels in te hangen.

Op de webshop variëren de prijzen tussen de 9 euro voor een mok en 279 euro voor de maquette van een tram. Van hamme:  “Het is zo duur, omdat het ook effectief kan rijden op een spoor van speelgoed. Die maquette is heel populair bij verzamelaars."

Meest gelezen