radio2

Aankoop 2 nieuwe drones garandeert kwaliteit van drone-opleiding aan Limburgse veiligheidsschool

Het provinciebestuur van Limburg heeft geĂŻnvesteerd in de aankoop van twee nieuwe drones voor de drone-opleiding aan de Limburgse veiligheidsschool PLOT in Genk. De drones worden onder meer ingezet bij crowd control tijdens voetbalwedstrijden of voor het inschatten van branden.

Het Limburgs provinciebestuur heeft het licht op groen gezet voor de aankoop van 2 nieuwe drones voor de drone-opleiding  aan de Limburgse veiligheidsschool PLOT. Het gaat meer concreet om 2 nieuwe Mavic 3 modellen. Ze zijn op de markt sinds oktober 2022. Zo beschikken de drones over een camera die tot 56 keer kan inzoomen en over een thermische camera. 

radio2

Tijdens de opleiding worden omstandigheden getraind zoals het zoeken naar vermiste personen, vuurhaarden, detectie van cannabisplantages, het vaststellen van verkeersongevallen, ...

Enige politieschool in België voor dronepiloten

Momenteel is het PLOT in Genk de enige school in België waar UAS State Operators of dronepiloten kunnen worden opgeleid voor de politie, brandweer en civiele bescherming.

radio2

"Deze unieke drone-opleiding heeft naam en faam tot ver buiten onze provinciegrenzen", zegt gedeputeerde van Veiligheid Bert Lambrechts (N-VA). "Omdat wij de kwaliteit van de veiligheidsopleidingen als een beleidsprioriteit beschouwen,willen we als provinciebestuur dat de kandidaten kunnen trainen met de meest recente en performante technologieën. Daarom hebben we geïnvesteerd in de aankoop van nieuwe drones."

radio2

Meest gelezen