Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert © Photo News

Conflict tussen politievakbond VSOA en Open-Vld-voorzitter Lachaert bereikt kookpunt na dreigement en verwijt van rechts-extremisme

Na de annulatie van een event van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert in Rijkhoven (Bilzen) wijst politievakbond VSOA de liberale partij met de vinger. Open Vld zou elk overleg weigeren, aldus VSOA-nationaal voorzitter Vincent Gilles in een persbericht. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert maakt op Twitter duidelijk dat hij de dreigementen van VSOA zat is. VSOA is dan weer misnoegd dat de voorzitter hen in een ondertussen verwijderde tweet “extreemrechtse terroristen” noemt.

14 reacties

  • geert Verschelde

    1 jaar geleden
    " Hij roept democratische partijen op om samen een grens te trekken. " Volgens Lachaert bestaan er dus ook on-democratische partijen. Nochtans meen ik dat alle partijen en hun kamerleden op dezelfde manier verkozen zijn, en op dezelfde manier aan hun zetels komen.
  • Jan Piedfort

    1 jaar geleden
    Deze gepatenteerde zakkenvuller gaat een vakbond de les spellen omdat zij looneisen op tafel leggen op een moment dat het sedert 2020 (dus 23 jaar) geleden is dat politiemensen nog loonsaanpassingkregen. Je moest beschaamd zijn. Politie alleen goed om ministers te beschermen wanneer ze bedreigd worden door criminelen maar verder moeten ze zwijgen. Ik denk het niet hé.
  • Ken Grootjans

    1 jaar geleden
    Het is een feit dat Lachaert zijn donkerblauwe arrogantie niet onder controle heeft. Voelt zich verheven (zoontje van ...) en heeft weinig respect voor anderen. Schuwt de onwaarheden niet in het pensioendossier. Onder het hype woord 'harmonisering' vindt deze blauwe het niet nodig afgesproken en zelfs vervulde contracten te voldoen. Contracten, ingevoerd als zoethoudertje om loonaanpassing af te wenden. Voor harmoniseren parlementaire constructies, bijdragen (ontwijking) is hij potdoof.
  • richard lenssens

    1 jaar geleden
    Heel Belgie een grote kindertuin,jongens wat een hoogheidswaanzin,allemaal.Ze voelen zich zo groot en machtig meneer en dat ze blij mogen zijn dat dit in Belgie allemaal geslikt wordt en de simpele Belg het maar allemaal over hem heen laat komen.
  • andree van hulle

    1 jaar geleden
    De politie is een speelbal voor de politiek die het gezegde veel beloven maar weinig geven doet zotten in vreugde leven handig handteert Deze mensen staan dag en nacht voor onze veiligheid in soms zien ze de dood in de ogen.De politiekers vanop hun gouden toren denken alleen aan stemmetjes ( zeker nu) hebben er alles voor over om hun imago hoog te houden door veel te beloven maar nooooooit uit te voeren en de burger in de kou te laten staan.