© Reuters

Fox News betaalt Dominion 717 miljoen euro en vermijdt zo pijnlijke rechtszaak

Er is een schikking getroffen in de lasterzaak tussen Fox News en Dominion Voting Systems. De nieuwszender keek aan tegen een schadeclaim van 1,6 miljard dollar maar de advocaten sloten een deal voor de rechtszaak begon. Fox News betaalt nu 787 miljoen dollar, zo’n 717 miljoen euro.

tg

“De partijen hebben hun geschil opgelost”, zo zei rechter Eric Davis. Hij maakte geen details bekend over de (financiële) inhoud van het akkoord. Maar intussen lekte uit dat Fox News 787 miljoen dollar of 717 miljoen euro betaalt.

Dominion eiste oorspronkelijk een schadevergoeding van 1,6 miljard dollar (ongeveer 1,5 miljard euro) van Fox News, omdat de nieuwszender berichten over vermeende manipulatie van de stemcomputers zou hebben verspreid tijdens de presidentsverkiezingen van 2020.

Het management van Fox News beriep zich op de persvrijheid en bleef erbij dat het verklaringen van toenmalig president Donald Trump en zijn advocaten op legitieme wijze als nieuwsbericht heeft weergegeven. Dominion van zijn kant wilde bewijzen dat Fox News met opzet onwaarheden heeft uitgezonden.

In een achterkamertje van de rechtbank werd voor het proces echt van start ging een akkoord bereikt tussen Fox-advocaat Dan Webb en Dominion-advocaat Justin Nelson.

Daarmee valt het doek over het proces, waarvan verwacht werd dat het zes weken zou duren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer