Herstructurering bij Dreamland en Dreambaby: zes winkels moeten dicht en 192 jobs staan op de helling, alle Dreamlandwinkels blijven vandaag dicht

Colruyt voert bij speelgoedwinkelketen Dreamland en babywinkel Dreambaby een herstructurering door. Colruyt wil tot 192 van de zowat 1.100 jobs schrappen bij Dreamland en Dreambaby schrappen. Eén van 48 winkels van Dreamland en vijf van de 32 vestigingen van Dreambaby zouden sluiten. Daarnaast verkoopt Colruyt een meerderheid van Dreamland (75 procent) aan speelgoedwinkelketen ToyChamp. Dat is vanochtend meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad.

81 reacties

  • Henninckx Terry

    1 jaar geleden
    Waar is de tijd van kleinere winkels, daar kreeg je tenminste een goede service.
  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    Als grootouder heb ik veel leuke momenten beleefd samen met mijn kleinkinderen om in Dreamland een cadootje te gaan kiezen. Meteen een leuke uitstap waar ze naartoe hunkerden. De volgende generatie grootouders zullen samen met kleinkindjes voor een schermpje gaan zitten.
  • Yvan Lissens

    1 jaar geleden
    Van mij mag men gerust verzendkosten aanrekenen, het zal mij niet stoppen om on-line te kopen. Het assortiment Alleen al is niet te vergelijken.
  • Hubert Collaer

    1 jaar geleden
    Colruyt is verplicht om de wet Renault toe te passen omdat het deze werknemers samen ontslaat bij Delhaize sneuvelt er in de winkels geen enkele job, dus geen verplichting.De werkplaatsen in de administratie verdwijnen enkel wanneer een winkel overgenomen wordt, stel dat er toch meer werknemers samen hun baan verliezen dan kan die Wet nog ingeroepen worden.Het probleem is dat de Franstalige bonden vaak uit eigenbelang acties opstarten en alle middelen(misbruiken/gebruiken)
  • edgard gielis

    1 jaar geleden
    aandeel houders dat is het probleem en over betaald worden