Afrit Beringen op E313 richting Antwerpen dit weekend afgesloten voor werken

Beringen -

De afrit Beringen van de E313 richting Antwerpen wordt van vrijdagavond tot maandagochtend afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt dan immers aan de aantakking van de E313 met de afrit.

Olivier Simons

De werken kaderen in de realisatie van spitsstroken tussen Beringen en Ham. Daarvoor moeten immers ook de afrittencomplexen van Tessenderlo en Beringen worden aangepast. Sinds 10 april wordt er ’s nachts gewerkt aan de afrit Beringen in de richting van Antwerpen.

Komend weekend zal van vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 5 uur de laatste hand worden gelegd aan de nieuwe afrit vanaf de brug van de Paalsesteenweg. Het talud wordt aangepast, er komen nieuwe vangrails en de verlichting wordt verplaatst. Het verkeer wordt tijdens het weekend omgeleid via de afrit Tessenderlo.

Het AWV vernieuwt ook de oprit richting Antwerpen aan het complex Beringen. De nieuwe invoegstrook zal na de werken tot voorbij de brugpijler lopen en daar veilig aansluiten op de spitsstrook. Begin juni zal de oprit daarom ook één weekend afgesloten worden.

Rolgeluid verminderd

Ten slotte worden op de E313 tussen Lummen en Ham ook milderende maatregelen genomen tegen het omgevingsgeluid. In drie zones krijgt het betonnen wegdek fijne groefjes om het rolgeluid te verminderen. Tussen het Klaverblad en de brug van de Gestelstraat/Voorstraat in Lummen worden de komende twee weken nachtelijke slijpwerken uitgevoerd. Die zullen vanaf woensdagavond 19 april om 20 uur voor geluidshinder zorgen. siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer