HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

COLUMN. Niemand verstaat de West-Vlaming Kenny in ‘Boer zkt vrouw’. Wat zegt dat over ons onderwijs?

Zelfs Dina Tersago verstaat de West-Vlaming Kenny niet in ‘Boer zkt vrouw’. Columnist Jan Segers vraagt zich af wat het meest zegt over het onderwijs in dit land: “Georges-Louis Bouchez die nooit één les Nederlands heeft gehad? Of Kenny Snaet die op school ontelbare uren Nederlands heeft gekregen, maar een buitenlander is gebleven in zijn eigen Vlaamse taalgebied?”

73 reacties

  • Marc Lapierre

    1 jaar geleden
    Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is 't leven goed Waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet, voilà dat is DE zin om te testen wie het Vlaams kent en begrijpt. Zonder franjes, zonder stadhuiswoorden en zonder bijbelspecialistische kennis. Vroeger hing deze spreuk in menig West-Vlaams huisgezin op de muur of op de schouw. Mede daardoor zijn West Vlamingen door de eeuwen heen gekend als noeste arbeidsgezinde burgers, ik zou zeggen leer W-Vl. wat beter kennen Jan
  • Paul Hendriks

    1 jaar geleden
    Prachtig dat dialect, niks aan veranderen en voor zij die denken dat dit een Belgisch probleem is raad ik aan eens naar omroep Friesland te kijken.
  • Carina Van Belle

    1 jaar geleden
    Ik versta diene gast ook niet…Ik spreek thuis plat Brussels en klinkt inderdaad zalig voor omstaanders maar wanneer ik mij in een gezelschap of onder collega’s bevindt pas ik mijn taalgebruik aan…
  • Wendie Werbrouck

    1 jaar geleden
    Hij was nogtans goed te begrijpen.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    AN bestaat nog maar een goede 100 jaar. Opgekomen en geforceerd opgedrongen door de komst van de radio en de TV. Die plaatselijke dialecten bestaan al eeuwenlang. dus dat Vlaams taal-nationalisme slaat ook nergens op.