Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Zuhal Demir (N-VA) niet akkoord met Europees klimaatpakket, maar pikt kritiek over “blokkering” niet: “Belgisch standpunt wordt gewoon door de strot geramd”

België zal zich waarschijnlijk onthouden bij de stemming over de hervorming om de CO2-uitstoot terug te dringen. Ons land onthoudt zich steeds vaker op het Europees toneel, “onder impuls” van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Vlaanderen blokkeert - volgens tegenstanders - niet alleen vaker Belgische beslissingen, maar stuurt ook steeds meer haar kat naar Europese ministerraden. Demir wuift de kritiek weg: “Belgisch standpunt wordt gewoon door de strot geramd.”

109 reacties

  • Victor Bauwens

    11 maanden geleden
    Heeft iemand al eens de onderkant of achterkant van zijn huishoudapparaten, gsm of tv gelezen? Made in China... logisch dat wij onze CO2 laten uitstoten in China. Dat betekent dat wij in EU kunnen bepalen dat wij enkel CO2 arme apparaten aankopen in de toekomst én tegelijk eigen productie CO2 armer maken. Er is geen tegenstelling voor wie constructief en toekomstgericht wil denken. Groet!
  • Rony D'Herdt

    11 maanden geleden
    8% uitstoot voor België tegenover andere grootmachten,hier ledereen een elektrische auto door de strot duwen om onze oude auto in andere landen te laten vervuilen .zolang Europa weet hoeveel er op onze spaarboekjes staat zullen zij ons verder willen uit melken.het Europees bestuur is er enkel om uit gerangeerden een postje te geven
  • Marcel Willems

    12 maanden geleden
    NVA met Demir bewijst dat de gewesten niet beter werken doordat ze niet samen willen werken.NVA gedraagd zich zoals Catalonie die ook geprobeerd hebben Spanje en Europa te negeren ,met het gevolg dat Die regio van de beste economie terug gezakt iis te nadele van Madrid.Dat tekent zich ook af in Vlaanderen waar de buitenlandse investeringen meer en meer naar het zuiden van belgie gaan.Denk europa weg en we komen in het vak Van deVK waar armoede weligtiert en de kleine man de dupe is
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Demir speelt het slim om goed over te komen bij de kiezer. Ondertussen is het capaciteitstarief er wel. Als ze nu eens de accijnzen op energie verlicht met de 1,7 miljard die we dan krijgen van de EU. Dan is het voor de burger grotendeels een nul operatie.
  • Marlene De Smedt

    1 jaar geleden
    Peter Van Daele een gratis elektrische fiets. Neen dank U. Wij hebben daar de leeftijd niet meer voor. Gratis zonnepanelen voor iedereen en niet enkel voor sociale woningen daarentegen…Misschien is een bedrag om verplicht te besteden aan klimaatvriendelijke zaken eerlijker.