MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © BELGA

“Het voorstel is extreemrechts waardig”: MR-voorzitter Bouchez wil gevangenen laten betalen voor hun verblijf, maar krijgt forse kritiek

MR-voorzitter Bouchez wil gedetineerden laten betalen voor hun verblijf in de gevangenis, maar dat voorstel stuit op forse kritiek. Sommige magistraten verwijten hem “kleinzielig” en “totaal onwetend” te zijn. “Het is een voorstel dat extreemrechts waardig is”, klinkt het nog. Toch blijft Bouchez zijn idee verdedigen: “Het kan mensen aanzetten tot nadenken voordat ze misdaden plegen.”

98 reacties

  • Georgette Dilen

    11 maanden geleden
    Bouchez heeft groot gelijk!!
  • Chris Vlaeminckx

    1 jaar geleden
    Denk je nu echt dat deze kwast ook maar één seconde met de belastingplichtigen in z'n hoofd zat toen hij dit voorstel deed?! Dit gaat over de mensen naar de mond praten en naïeve zieltjes winnen voor volgend jaar en niks meer! En zoals ik hier kan lezen zijn er al héél veel die daar met beide voeten intrappen! Dat ze de politiekers maar eens laten betalen voor hun luxe leventjes op kosten van de belastingplichtigen! Daar zullen geen voorstellen voor komen, dat garandeer ik jullie!
  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    Niet enkel 100 Euro krijgt men maar ook leefgeld als ze vrijkomen!
  • luc meeus

    1 jaar geleden
    Hoe kan men daar in godsnaam tegen zijn?. Spelen er bepaalde belangen in . Rechters denken enkel aan hun postje: als ze alles zelf moeten betalen, zullen ze eens twee keer nadenken. Dus minder criminaliteit, minder werk voor de rechters. Dop hangt dan boven hun hoofd.
  • jos duriau

    1 jaar geleden
    Als ik het goed lees verdedigt het gerecht weer maar eens de criminelen . Zij hebben zoveel gerechtskosten , advocaten enz. ocharme. Ze moeten maar op het rechte pad blijven dan hebben ze al die kosten niet . En volgens de advocaten mag je niet aan hun clienten komen, die verdedigen natuurlijk hun broodwinning, Ben geen fan van Bouchez maar in deze kwestie heeft hij 100 % gelijk.