Er stond geen maat op Demi Vollering in Hoei.© BELGA

Demi Vollering is nu ook in de Waalse Pijl oppermachtig

Na de Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race eerder dit seizoen schreef veelvraat Demi Vollering (Team SD Worx) woensdag ook de Waalse Pijl op haar naam. De 26-jarige Nederlandse vertrok aan de voet van de Muur van Hoei en duldde tot aan de meet niemand in haar wiel. Voor Vollering is het haar eerste zege in de Waalse Pijl.

Maarten Delvaux

Demi Vollering en haar ploeggenote Lotte Kopecky verdelen bijna alle grote koersen dit voorjaar netjes onder elkaar. Alleen Parijs-Roubaix (Alison Jackson) en Gent-Wevelgem (ploeggenote Marlen Reusser) gingen tot nu toe niet naar Vollering of Kopecky.

Al zag het er bij aanvang van de finale even beroerd uit voor het immer dominante Team SD Worx. Bij de tweede passage over de Muur van Hoei hadden Vollering en co. zich laten verrassen door een uitval van Annemiek van Vleuten. Enkel Katarzyna Niewiadoma, Elisa Longo Borghini en Ashleigh Moolman waren attent mee met de wereldkampioene. Er was een geweldige inspanning van Marlen Reusser en uiteindelijk van Vollering zelf nodig om de flinke kloof te dichten.

Demi Vollering.© Getty Images

“Reusser deed het geweldig door dat gat niet te groot te laten worden”, vertelde een emotionele Vollering achteraf. “Ik moet mijn team ongelofelijk hard bedanken. Ik had het moeilijk om mezelf op dat moment rustig te houden. Op een kort klimmetje daarna reed ik uiteindelijk zelf het laatste stukje dicht.”

“Ik zette aan en kon eerst niet geloven dat ik meteen een gat had”

Demi Vollering - Team SD Worx

Amanda Spratt (Trek-Segafredo) probeerde de favorieten met een verre aanval nog een loer te draaien, maar uiteindelijk werd alles toch zoals gewoonlijk beslist bij de laatste beklimming van de Muur van Hoei. Vollering had het peloton even daarvoor op de Côte de Cherave al uitgedund tot een groepje van een twintigtal renster en demarreerde ook meteen aan de voet van de oerlastige slotklim. “Ik zette aan en kon eerst niet geloven dat ik meteen een gat had. Ik zag pas erg laat hoe groot dat gat was”, zei Vollering. De Duitse Liane Lippert drong nog even aan, maar moest in de laatste honderden meters ook haar meerdere erkennen in de oppermachtige Nederlandse veelwinnares. Wereldkampioene Van Vleuten kwam er dit keer op de Muur van Hoei nooit echt aan te pas en finishte als zevende.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Héél blij”

“Ik ben héél blij met deze overwinning en dit ongelofelijke seizoen”, pinkte Vollering een traantje weg. “Ik was vooraf erg nerveus. Ik kwam op de Muur van Hoei in het verleden al vaak net tekort en wou het dit keer echt héél graag afmaken voor mijn team. Zij doen echt alles voor mij.”

Het podium van de Waalse Pijl bij de vrouwen met Vollering, Lippert en Realini.© AP

Top 10

1 VOLLERING Demi (Team SD Worx)

2 LIPPERT Liane (Movistar)

3 REALINI Gaia (Trek-Segafredo)

4 GARCÍA Mavi (Liv Racing-TeqFind)

5 MUZIC Évita (FDJ-Suez)

6 MOOLMAN Ashleigh (AG Insurance - Soudal-Quick-Step)

7 VAN VLEUTEN Annemiek (Movistar)

8 PERSICO Silvia (UAE Team ADQ)

9 CHABBEY Elise (Canyon SRAM Racing)

10 KASTELIJN Yara (Fenix-Deceuninck)

Het indrukwekkende voorjaar van Vollering

Omloop het Nieuwsblad: 17de

Strade Bianche: 1ste

Dwars door Vlaanderen: 1ste

Ronde van Vlaanderen: 2de

Brabantse Pijl: 2de

Amstel Gold Race: 1ste

Waalse Pijl: 1ste

Totaal: zeven koersen - vier zeges, zes keer op het podium

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer