© fvv

Nog maar elf Delhaize-winkels gesloten, directie stuurt wel deurwaarder naar Berchem

De mislukte verzoening bij Delhaize dinsdag heeft nog niet meteen geleid tot meer gesloten winkels. Woensdag zijn er elf winkels dicht, het laagste aantal sinds de start van het protest tegen de plannen van de directie om 128 winkels te verzelfstandigen, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.

jvh
Bron: BELGA

In Vlaanderen is er één winkel gesloten: Berchem Fruithoflaan. Er is een deurwaarder onderweg, zegt Dekelver. Hij maakt zich sterk dat de winkel woensdagnamiddag weer open zal zijn. Voorts zijn er negen Delhaizes gesloten in Brussel en één in Wallonië. De logistiek verloopt normaal.

Een verzoeningspoging tussen directie en vakbonden onder leiding van een bemiddelaar leverde dinsdag niets op. De bonden zeiden na afloop van de vergadering dat ze verwachten dat de protestacties opgevoerd kunnen worden.

“We gaan niemand verplichten om te staken, maar de solidariteit zal nog meer naar boven komen nu iedereen gehoord heeft dat de directie wel wil praten, maar haar plan niet wil aanpassen. Ik denk dat de woede nog is toegenomen”, zei bijvoorbeeld Jan De Weghe van de socialistische bediendebond BBTK.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer