DE FOLDERVRETER. Albert Heijn pakt uit met 100 producten onder 1 euro: wat zijn de beste en slechtste deals?

Elke week zit je mailbox of brievenbus vol met folders en aanbiedingen. Veel te veel om het bos nog door de bomen te zien. Wat zijn de topzaakjes? En wat zijn de addertjes onder het gras? Ik zoek het wekelijks voor je uit. Deze week pakt Albert Heijn uit met 100 producten onder 1 euro. Maar wat zijn daarbij de beste én slechtste deals? Verder check ik waar je de goedkoopste potjes Oikos in reclame koopt én vind ik een echte maar vooral ook straffe promo bij Kruidvat op een stuk speelgoed.

Chris Snick

Mayonaise, een courgette, aubergines, vier croissants, twee blikjes Coca-Cola, een pak pasta,... je vindt het deze week allemaal bij Albert Heijn voor minder dan één euro. 100 producten duiken onder die grens. Maar dat betekent daarom niet dat al die acties even interessant zijn. Wat zijn de toppers en wat zijn de floppers?

De grootste korting krijg je bij verschillende wc-blokjes van het merk Glorix. Voor de ‘Power 5+ Ocean’ en ‘Lavendel’ betaal je liefst 75 procent minder. Bij ‘Pink Jasmine & Elderflower’ en ‘Power 5 met bleek’ is dat 71 procent. Ook straf is de korting op de croissants. Daar krijg je 69 procent korting en betaal je nog 99 cent voor vier stuks. 25 cent dus voor één croissant, bakkers zullen er niet mee kunnen lachen want het is zeer weinig.

Veel minder straf zijn de kortingen op de volgende producten. Ritter Sport met hazelnoot om te beginnen. Daar betaal je 99 cent in de plaats van 1,09 euro. Amper goed voor 9 procent korting. Het omrijden zeker niet waard als je enkel daarvoor naar Albert Heijn zou trekken. De bokaaltjes van Kesbeke Tafelzuren (19 procent korting) en de Milka Oreo Melk (20 procent korting) zitten ook bij de slechtste leerlingen van deze promoklas.

Goed nieuws voor de liefhebbers van het merk Oikos. Die Griekse yoghurt die vorig jaar in onze reeks Plan B nog alle huismerken klopte, duikt deze week op in zo goed als alle folders. Al zijn de prijzen natuurlijk niet gelijk. De minst interessante actie vind je bij Spar. Daar betaal je nog 3,19 euro voor vier potjes van 115 gram met de smaak ‘natuur’. Lidl (3,11 euro) en Aldi (3,03 euro) blijven ook nog boven de drie euro. Carrefour en Okay duiken er met 2,79 euro voor vier potjes onder. Maar de goedkoopste Oikos vind je zowel bij Albert Heijn als Colruyt. Daar betaal je nog 2,71 euro. Wat met Delhaize en Jumbo? Die verkeren deze week niet in Griekse sferen en doen niet mee met deze actie.

De truc met ‘prijs elders’

Kruidvat haalt nog eens hun trucje met ‘prijs elders’ boven. In de plaats van hun eigen winkelprijs te doorstrepen bij een actie, doorstrepen ze de prijs die ze voor dat product ‘elders’ gevonden hebben. Meestal is dat bij een zeer dure concurrent waardoor de actie in het echt veel minder straf is dan wat ze doen uitschijnen. Nu zien we het opduiken bij een promo op de Nerf Ultra One, een speelgoedgeweer met pijltjes dat je voor 19,99 euro koopt in de plaats van de ‘prijs elders’ van 69,99 euro.

En deze keer lijkt dat zowaar te kloppen. Bij Dreamland (68,95 euro) en Fun (74,99 euro) tel je meer dan drie keer zoveel neer voor hetzelfde stuk speelgoed. Een topzaakje dus in de plaats van ‘in ’t zak gezet’.

Als dessert zien we Piet Huysentruyt nog staan in de folder van Aldi. Niet met zijn wijnen zoals een tijdje geleden, maar wel met slagroomijs. Jaren geleden lag hij in diezelfde supermarkt ook al eens met ijs in de diepvriezers, nu is hij er dus terug.

Qua prijs – 5,28 euro per liter – zit hij in het segment van de A-merken. Voor 1 liter IJsboerke betaal je bij Aldi 4,66 euro, voor een liter Carte d’Or vanille is dat bij Albert Heijn – Aldi verkoopt het niet – 5,54 euro. Vergelijken we met het huismerk van Aldi, dan zit hij bijna aan het dubbel van de prijs. Daarvoor betaal je 2,69 euro per liter.

Nog folders lezen:

* Delhaize

* Jumbo

* Smatch

* BioPlanet

* Action

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer