De ouders van Jacob Stevens verspreidden een foto van hun zoon in het ziekenhuis om de gevaren van de TikTok-challenge zichtbaar te maken.© Stevens family/summersfuneralhome.com

13-jarige jongen uit Ohio sterft aan overdosis na TikTok-challenge

Een 13-jarige tiener uit de Amerikaanse staat Ohio is gestorven aan een overdosis van het antiallergiemedicijn Benadryl nadat hij een populaire TikTok-challenge uitprobeerde. Zijn ouders roepen nu andere TikTok-gebruikers op om zeker niet deel te nemen aan de challenge.

mts

Jacob Stevens was thuis met enkele vrienden toen hij zich aan de ‘Benadryl-challenge’ waagde. Daarbij worden TikTokkers uitgedaagd om twaalf tot veertien Benadryl-pillen in te nemen om zo hallucinaties op te wekken. De beelden van hun trip moeten ze vervolgens delen op het sociale medium.

Voor de 13-jarige Jacob liep het slecht af: de jonge tiener moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij een week aan de beademing lag alvorens te overlijden. Om de gevaren van de TikTok-challenge duidelijk te maken en zo meer slachtoffers te voorkomen, hebben zijn ouders een foto van hun tienerzoon in het ziekenhuis gedeeld.

Waarschuwing

De Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwde naar aanleiding van de TikTok-challenge in 2020 al dat het foutieve gebruik van Benadryl kan leiden tot zware hartproblemen, coma en zelfs de dood. Ook Johnson & Johnson, de producent van Benadryl, bestempelde de Benadryl-challenge al als gevaarlijk. Samen met TikTok wil het farmabedrijf de verspreiding van zulke video’s bestrijden om copycatgedrag tegen te gaan.

Benadryl is een geneesmiddel dat de symptomen van allergische reacties mildert, zoals een loopneus bij hooikoorts. Het is niet verkrijgbaar bij de Belgische apotheek, maar vergelijkbare geneesmiddelen met de werkzame stof difenhydramine zijn wel bij ons verkrijgbaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer