© mmd

E314 dit weekend dan toch niet afgesloten in Maasmechelen: werken uitgesteld door regenweer

Maasmechelen -

De E314 wordt dit weekend dan toch niet afgesloten tussen Kerensheide en Maasmechelen. De asfalteringswerken in de richting van Lummen worden uitgesteld omdat er regenweer voorspeld is.

Olivier Simons

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een nieuwe laag geluidsreducerend asfalt leggen op de E314 in Maasmechelen. Dat gebeurt in drie weekends. Normaal gezien zouden de werken komende vrijdagavond aangevat worden. Maar de planning wordt nu uitgesteld omdat het dit weekend gaat regenen.

Bij regenweer kan de kwaliteit van de asfaltlaag niet gegarandeerd worden. De verschillende lagen asfalt en de markeringen kunnen immers niet op een natte ondergrond geplaatst worden. Daarom schuiven de eerste werken op naar het weekend van vrijdagavond 5 mei tot maandagochtend 8 mei. Ook in de weekends van 12 tot 15 mei en 2 tot 5 juni zal de E314 richting Lummen tussen Kerensheide en Maasmechelen afgesloten worden voor werken. Als het weer opnieuw tegenzit, voorziet het AWV nog twee reserveweekends, vanaf 9 tot 12 juni en van 16 tot 19 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer