Een Deense patrouilleboot heeft klaarblijkelijk 112 foto’s gemaakt van Russische schepen die zich ophielden in de buurt van de pijpleidingen vóór de ontploffingen.
Volledig scherm
Een Deense patrouilleboot heeft klaarblijkelijk 112 foto’s gemaakt van Russische schepen die zich ophielden in de buurt van de pijpleidingen vóór de ontploffingen. © AFP

"Deense marine fotografeerde Russische schepen in buurt van Nord Stream vóór ontploffingen”

De sabotage van de Nord Stream-gaspijpleidingen vorig jaar in september is nog steeds gehuld in een waas van mysterie. De autoriteiten hebben vooralsnog niet kunnen ophelderen wie verantwoordelijk is voor de ontploffingen. Maar nieuwe informatie uit Denemarken wijst nu in de richting van Rusland.

5 reacties

  • Karel Valgaern

    1 jaar geleden
    Etienne, indien zij gewoon de gaskraan zouden dichtdraaien, zouden er vele miljarden aan boetes moeten betaald worden. Nu konden ze de VS/NAVO beschuldigen, EU zou onder druk gezet worden, en de verzekeringen (ook wij dus) zouden wel de herstellingen betalen want het zou snel moeten gaan, aangezien wij hier in de EU toch zaten te bevriezen, nietwaar?
  • etienne bies

    1 jaar geleden
    Waarom zouden de Russen dit doen ? De gaskraan bevindt zich in Rusland , eventjes dichtdraaien en klaar is kees
  • Hans van Hove

    1 jaar geleden
    Wat zou het voordeel zijn voor Rusland opdat zij NordStream zouden opgeblazen hebben ? Cui bono ?
  • Stephan Van De Maele

    1 jaar geleden
    6 maanden later komen die Denen af dat ze foto's hebben .. van Russen open en bloot in de omgeving van de feiten.. Die Amerikanen wisten dat dan ook niet wanneer ze de Oekraïnse rebellen beschuldigden? Gezever..
  • Michel de Coorebyter

    1 jaar geleden
    De Russen hadden dit inderdaad kunnen doen om paniek te zaaien bij de Europese bevolking. Op dat ogenblik was het voor Rusland al duidelijk dat Europa zich op termijn onafhankelijk ging stellen van het hun gas. Ze hadden dus weinig te verliezen. Een ander land dat hier ook voordeel uit haalt en die nooit vernoemd wordt is China. Zij hadden en hebben er voordeel bij om Rusland te scheiden van Europa om zelf goedkoop Russisch gas aan te kopen en Rusland zeer afhankelijk van hen te maken.