Groen-Kamerlid Kristof Calvo en N-VA-fractieleider Peter De Roover riepen Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) op om zo snel mogelijk actie te ondernemen.
Volledig scherm
Groen-Kamerlid Kristof Calvo en N-VA-fractieleider Peter De Roover riepen Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) op om zo snel mogelijk actie te ondernemen. © BELGA / Photo News / Photo News

Na Vlaams Parlement schaft ook Kamer omstreden pensioenregeling af: “zo snel mogelijk” hervorming van statuut parlementsleden

Ook het federaal parlement gaat de pensioenen van parlementsleden beperken tot het wettelijke plafond. Dat heeft het Bureau, het politieke bestuur van het parlement, vandaag beslist. Het Vlaams Parlement besliste eerder op de dag om de gunstige pensioenregeling voor parlementsleden af te schaffen.

192 reacties

  • phil smedts

    1 jaar geleden
    Goed dat dit nu voor de verkiezingen naar buiten komt, anders lieten ze het gewoon zo in incasseerden ze verder. Laat journalisten en anderen nu maar eens goed verder graven in de beslissingen van onze zogenaamde "volks"vertegenwoordigers, die eerder hun eigen belang en dat van hun rijke belangengroepen vooropstellen voor dat van de burger die ze verondersteld worden te vertegenwoordigen.
  • ANDRÉ OORTS

    1 jaar geleden
    ANDRE OORTS die politiekers bepalen toch zelf hoeveel pensioen zij gaan ontvangen zeker als arbeider kan dat niet he
  • Theo Dereu

    1 jaar geleden
    Als het volk iets onrechtmatig verkrijgt moet het alles direct terug betalen. Hoe zit dat met onze excellenties van de zelfbedieningssector ?
  • Ivo Pauwels

    1 jaar geleden
    Met terugwerkende kracht terugeisen en gebruiken om schulden mee af te lossen... Mag al eens ipv altijd bijmaken!
  • caes jean-pierre

    1 jaar geleden
    Allemaal vijgen na pasen.