Brent Van Moer blikt terug op een grijs voorjaar: “Misschien was ik wel iets te vroeg te goed in vorm.”© Marc Van Hecke

Wielrennen Elite Lotto-Dstny

Brent Van Moer rijdt onopvallend voorjaar en trekt naar de Sierra Nevada: “Ik had er ook meer van verwacht”

Brent Van Moer kon zich in het Vlaamse voorjaar niet laten opmerken. De Beverse prof bereidt op de bergtoppen van de Spaanse Sierra Nevada de volgende opdrachten voor. Van Moer hoopt straks ook de Ronde van Frankrijk te mogen rijden.

Ivan Elegeert

“Ik had er inderdaad meer van verwacht”, geeft Van Moer toe wanneer hij terugkijkt op het Vlaamse voorjaar. “Ik had een heel goede winter achter de rug en in de Spaanse en Franse voorbereidingskoersen was ik echt goed, maar dan komen de Vlaamse klassiekers en dan weet je dat de kansen schaars zullen zijn om je te tonen. Dan moet ook alles mee zitten. Helaas was dat niet het geval. Enkel in de finale van Gent-Wevelgem was ik er nog bij. In de andere koersen ging er telkens wel iets mis. In de E3 reed ik op cruciale momenten lek, in de Ronde van Vlaanderen lag ik mee op de grond bij die massale valpartij en ook in Parijs-Roubaix reed ik niet alleen in het Bos van Wallers maar ook nadien nog twee keer lek. Dan weet je dat de koers voorbij is.”

Toch denkt Van Moer dat niet enkel pech aan de oorzaak ligt van die mindere resultaten. “Misschien was ik wel iets te vroeg te goed in vorm”, bedenkt Van Moer zich. “Want iedereen wil in de Vlaamse koersen top zijn en dat was misschien bij mij ook niet het geval. Mentaal voel ik me nochtans heel goed. Ik ben dan wel einde contract dit jaar, maar van druk is er toch geen sprake. Ik ben van nature iemand die wel met stress overweg kan.”

Voorselectie van de Tour

Na Parijs-Roubaix trok Van Moer samen met zijn vriendin voor een weekje naar Malaga om de batterijen weer op te laden. Sinds vorige week vertoeft de Waaslander echter in de Sierra Nevada. “Lotto-Dstny verblijft hier de volgende twee maanden”, geeft de renner mee. “Er is hier permanent een verzorger en mecanicien aanwezig en om beurten zijn we hier met vier of vijf renners aan het trainen. Zo komt iedereen van de ploeg hier enkele weken trainen. Zelf ben ik tot eind april hier. Daarna staan twee eendagskoersen in Frankrijk en ook de Vierdaagse van Duinkerke op het programma. Wat nadien volgt, moet nog bekeken worden, maar ik zit wel in de voorselectie voor de Ronde van Frankrijk en ik hoop er daar bij te kunnen zijn. Dan moet ik me wel even goed voelen zoals in 2021, toen ik me toch enkele keren kon tonen in de Tour.”

SK Beveren

Naast het wielrennen gaat ook het voetbal in de Beverse thuishaven van Van Moer steeds meer met de aandacht lopen. “Mijn papa is nu eenmaal voorzitter en sponsor van SK Beveren. Logisch dat er niet enkel meer over het bedrijf en over de koers wordt gesproken als ik thuis ben. Uiteraard volg ik de uitslagen en de prestaties van geel-blauw ook wel en hoop ik dat ze weer naar eerste klasse promoveren. Maar de koers is en blijft toch mijn passie”, knipoogt Van Moer.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer