Laarne maakt langste hinkelpad ter wereld: “Meer dan 2.000 krijtjes gebruikt”

De gemeente Laarne heeft het wereldrecord “Langste Hinkelpad” beet. Tientallen kinderen tekenden samen een hinkelpad van 1.868 meter lang. Dat is ruim 300 meter langer dan het vorige record, dat opgetekend werd in Nederland. 

De gemeente Laarne is sinds vandaag wereldrecordhouder. Heel wat kinderen maakten samen het langste hinkelpad ter wereld. Dat is goed voor 1.828 meter. Het vorige record stond op naam van Nederland, waar een hinkelpad van 1.544 meter werd neergetekend.

Om dit record te breken, gooide Laarne alles in de strijd. “We hebben 2.000 stoepkrijtjes besteld, zodat we zeker niet zonder komen te zitten”, vertelt Silke Criel, één van de bedenkers van het evenement, aan Radio2-reporter Margaux van de Regio in Goeiemorgen morgen! Zij mocht samen met enkele kinderen uit het tweede leerjaar van de gemeentelijke basisschool “De Windwijzer” de eerste krijtlijnen uittekenen.

Om het wereldrecord officieel te maken en om een plaatsje in het Guinness World Records-boek te bemachtigen, werd er een notaris aangesteld om elke krijtlijn nauwlettend in de gaten te houden. Hij mat alles netjes na. 

Inwoners gingen aan het hinkelen, met de burgemeester op kop

Burgemeester Andy Decock (Open Vld) hinkelde het hele parcours. "Wie wedt, moet ook zijn weddenschap nakomen", lacht de burgemeester. "Ik was helemaal bezweet, maar ben niet gaan zitten tijdens het hinkelen. Ik moest wel af en toe eens stoppen, omdat je er toch je hoofd moet bijhouden om de vakjes te kunnen tellen, zeker op de kasseien."

Meest gelezen